Proceduri de colectare a probelor

Trimis la data: 2015-03-20 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 4 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Daniela_R Dimensiune: 14kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
- Inspectia activelor corporale si a altor active consta in examinarea sau verificarea fizica a acestor active, furnizeaza probe de audit mai ales in ceea ce priveste existenta (obiectiv de audit). Probele de audit obtinute in urma aplicarii acestor procedure ofera insa o asigurare mai mica sau poate sa nu ofere nici o asigurare de exemplu cu privire la drepturile si obligatiile entitatii in legatura cu acestea sau cu privire la evaluarea lor, sau independent exercitiilor Reefectuarea reprezinta executarea de catre auditor in mod independent a proceselor sau controalelor pe care entitatea le-a efectuat initial prin sistemul de control intern fie manual fie utilizand calculatorul.

- Revizuirea sau verificarea reprezinta procesul prin care se analizeaza si verifica datele din contabilitate pentru a identifica situatiile (rulaje, solduri) importante sau neobisnuite. Aceasta procedura presupune identificarea unor neregularitati din cadrul soldurilor conturilor sau din alte sume din situatiile financiare in urma analizei tranzactiilor, a registrelor contabile , a ajustarilor , reconcilierilor precum si a altor documente si raportari detaliate. Include si identificarea operatiilor mari , neobisnuite rezultate din tranzactiile entitatii privind anumite categorii de cheltuieli special, neobisnuite si/ sau ajustari sau stornari effectuate.

- Recalcularea consta in verificarea acuratetei matematice a informatiilor din documente sau din inregistrarile contabile. Exemple: recalcularea cheltuielilor cu amortizarea activelor fixe, recalcularea valorii stocurilor in functie de metodele aplicate, obligatiilor curente, impozitului pe profit, TVA de plata, obligatiilor fata de Bugetul de Stat

- Inspectia sau verificarea inregistrarilor si a documentelor consta in examinarea evidentelor contabile privind tranzactiile si operatiile effectuate , precum si a documentelor ce le sustin avand ca finalitate colectarea unor probe de audit cu grade variate de credibilitate. O mare parte a probelor obtinute de auditori sunt rezultatul aplicarii acestei proceduri de audit, insa nu va putea face abstractive de gradul de credibilitate a acestor probe si de legalitatea lor. Inspectia are drept obiectiv documente sau active, asta o difera fata de observare.

- Confirmarea este un tip specific de investigare si reprezinta procesul de obtinere a unei declaratii directe de la o terta parte cu privire la o informative sau la o situatie existent. Confirmarile sunt utilizate frecvent atunci cand este vorba despre soldurile conturilor si componenta lor si sunt utilizate si pentru a obtine probe de audit referitoare la existent sau inexistenta anumitor conditii, operatiuni, documente.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.