Proceduri specifice in activitatea de creditare

Trimis la data: 2015-01-02 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Andrei_C Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Definitie. Utilizarile din deschideri de credite permanente reprezinata o modalitate de creditare pe termen scurt a clientilor bancii, prin care, in baza unui contract de credit banca se angajeaza sa puna la dispozitia clientului pe o anumita perioada de timp, in limita unui plafon de credit aprobat, fonduri utilizabile in mod fractionat in functie de necesitatile de finantare a activitatii clientului cu posibilitati de rambursare permanenta.
2.Destinatie. Creditele tip revolving contractate de banca cu clientii sai sunt destinate:
- finantarii cheltuielilor necesare desfasurarii activitatii curente
- cheltuielilor privind aprovozionarea - productia - desfacerea
- cheltuieli privind executarea de lucrari si/sau prestarea de servicii

Urmarirea creditelor. Periodic cel putin o data pe trimestru analistii de credit vor analiza modul de utilizare a acestora urmarindu-se indeplinirea conditiilor avute in vedere la aprobarea creditului in ceea ce priveste performanta financiara, serviciul datoriei, indicatorii de bonitate, rulajul incasarilor si platilor derulate pe seama creditului respectiv.

Toate sumele trase si nerambursate devin scadente la data expirarii valabilitatii creditului revolving.Inainte cu 15 zile de expirarea termenului de valabilitate a creditului revolving nu se mai pot efectua trageri.Sectiunea 2.Credite pentru finantarea stocurilor.
1.Definitie. Creditele pentru finantarea stocurilor reprezinta o modalitate de finantare pe termen scurt a clientilor bancii, in baza unui contract de credit prin care banca se angajeaza sa finanteze cheltuielile ocazionate de valorificarea stocurilor temporare sau sezoniere necesare desfasurarii activitatii curente a clientilor.

2.Destinatie. Creditele pentru finantarea stocurilor contractate de banca cu clientii sai sunt destinate finantarii cheltuielilor de constituire a stocurilor temporare sau sezoniere:
a) cheltuieli de aprovizionare, pastrare, conservare, depozitare a stocurilor de materii prime, materiale, combustibili, marfuri, peste necesitatile curente de aprovizionare si care temporar sunt mai mari decat posibilitatile proprii de plata ale clientului - in cazul creditelor pentru finantarea stocurilor temporare.

b) cheltuieli de aprovizionare, pastrare, conservare, depozitare a stocurilor de produse agricole, agroalimentare de provenienta vegetala sau animala precum si alte stocuri care nu sunt de natura celor curente si care sunt destinate asigurarii functionarii activitatii clientului in conditii sezoniere de aprovizionare, productie, desfacere - in cazul creditelor pentru finantarea stocurilor sezoniere

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.