Procese chimice

Trimis la data: 2015-12-01 Materia: Chimie Nivel: Liceu Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Emil_M Dimensiune: 23kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Procesele biologice implica compusi formati de diferitele elemente ale sistemului periodic cu substratul biologic. Organismele animale si vegetale sunt constituite din substante chimice cu o compozitie complexa, fiind formate atat din metale cat si din nemetale. Cele mai importante dintre nemetale sunt: C, H, O, N, P, S si halogenii. Metalele prezente in organismele vegetale si animale includ: Na, K, Ca, Mg, Fe, Zn, Co, Cu, Mn, Mo, etc.

Elementele chimice care intra in componenta materiei vii sunt selectate de catre natura dupa niste principii care nu sunt inca bine elucidate, dar se poate afirma cu certitudine, ca raspandirea lor in mediu, nu este elementul hotarator. De exemplu, siliciul, aluminiul si titanul sunt destul de raspandite in natura, dar nici unul dintre ele nu face parte dintre elementele vietii.
Organismul uman cu o greutate medie de 70kg este constituit din:
97.5 % nemetale oxigen (65%), carbon (18%), hidrogen (10%), azot (3%) si altele (1.5%)

2.5 % metale - Na, K, Mg, Ca reprezentand 99% din cele 2,5% tranzitionale 1%
Elementele chimice decelate in organismele vii au fost impartite in doua mari categorii:
-microelemente sub 0.01% care la randul lor pot fi:
-esentiale Fe, Co, Ni, Cu, Zn, Cr, Mo, MN, V, Sn, Si, F, I, Se
-posibil esentiale Al, Br, Ba, Sr, Rb, As, B, Li, Ge, Ti
-neesentiale Sb, Ge, Hg, Pb, Au, Ag, Bi
-macroelemente: 99.99%

-esentiale: C, H, O, N, P, S, Na, K, Mg, Cl, Ca
Biometalele, includ elemente care formeaza ioni cu o structura electronica de gaz rar, care nu prezinta valenta variabila (Na+, K+, Ca2+, Mg2+). In aceeasi categorie, sunt incluse si metalele tranzitionale cu o structura electronica de 18 electroni ca Zn2+, sau cu o structura incompleta de 18 electroni Cu2+, Co2+, Fe2+, Fe3+, Mo(V), Mo(VI). Metalele cu orbitalul d incomplet isi pot modifica starea de oxidare in timpul proceselor metabolice.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.