Producerea florilor taiate la DIANTHUS

Trimis la data: 2018-07-23
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 8.49 / 10
Downloads: 0
Autor: ionut96
Dimensiune: 1415kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Garoafele
-Garoafele de Nisa
-Garoafele americane
-Garoafele miniatur
-Garoafele mediteraneene
Recoltarea butasilor
Inradacinarea butasilor
Distantele dintre butasii
Plantarea butasilor
Infiintarea unei culturi de garoafa in sera
Sortarea florilor
Copilitul
Tunderea plantelor
Combaterea bolilor si daunatorilor
BIBLIOGRAFIE
Numar pagini:8
Garoafele sunt un gen de plante care infloreste anual, de doua ori pe an sau in continuu. Garoafa are frunze ascutite, lanceolate, de culoare gri-verzui, asezate de-a lungul tulpinii; frunzele se intorc usor in afara. Florile pot fi parfumate, simple sau duble, de mai multe culori. Exista multi hibrizi de garoafa care nu au parfum, dar au o varietate mai mare de culori. Garoafele infloresc mai ales in perioadele cu temperaturi mai scazute ale anului, la inceputul iernii. Sunt plante perfecte pentru gradina, dar si ca flori taiate. Daca sunt ingrijite corespunzator, garoafa rezista in glastre chiar si o luna.

Originare din Eurasia, garoafele sunt unele din cele mai populare flori de gradina si se numara prin cele aproape 300 de specii de plante anuale, bianuale sau perene ale genului Dianthus. Exista sute de varietati si hibrizi. In limba greaca, "dianthus" inseamna "floarea lui Zeus" sau "floarea divina"
Garoafele pot atinge 60-90 cm inaltime, desi majoritatea varietatilor cultivate in gradina ating 25-50 cm.

Garoafa cultivata in sera este o planta cu vegetatie si inflorire continua care formeaza lastari noi in urma lucrarilor de ciupire sau recoltare a florilor. Ramificarea plantei este mai bogata la baza si mai slaba spre varf, motiv pentru care ciupirea butasilor inradacinati dupa plantare nu se va face mai sus de 6 noduri. Fiind o planta foarte sensibila la boli cultura nu se mentine mai mult de 1-2 ani, intrucat productia scade iar calitatea florilor devine tot mai slaba (unii autori sustin insa ca in conditii de protectie sanitara foarte buna cultura se poate mentine chiar si 3 ani). Florile apar pe lastari in momentul cand acestea au 6 perechi de frunze, cresterea in continuare a lastarilor (tulpinilor florale) realizandu-se prin alungirea internodurilor. Soiurile intalnite azi in cultura apartin urmatoarelor 4 varietati (tipuri) de garoafa cultivata in sera:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.