Productia de nave - Japonia

Trimis la data: 2008-01-22
Materia: Geografie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 6
Nota: 9.15 / 10
Downloads: 627
Autor: Iulia-Florentina
Dimensiune: 116kb
Voturi: 74
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Japonia e prima producatoare de nave din lume. Ea produce nave de foarte mare capacitate (400.000 tdw) având în proiect construirea unor tancuri petroliere de peste 1 milion tdw. Peste 70% din productia de nave a Japoniei se exporta în Europa de Vest, SUA etc. Cele mai mari santiere navale sunt la: Aioi, Nagasaki, Yokohama, Kobe si Tamano
Japonia este o natiune industriala importanta. O otelerie mare este la Kitakyushu, iar navele se construiesc la Osaka. Japonia produce mai multe automobile si televizoare decit orice alta tara. Cea mai mare dezvoltare industriala este legata de porturi, care importa conbustibili si materiiprime si ezporta bunuri fabricate.

Japonia e situata pe primul loc cu 42% din tonajul navelor produse in lume.

Încă din 2001, navele japoneze alimentează cu combustibil, în Oceanul Indian, vasele utilizate de armate americană pentru campania militară din Afganistan. La 13 august 1945, Torsk a torpilat si scufundat o mica nava cargo japoneza, Kaiho Maru. O zi mai tarziu, a mai scufundat doua mici nave de coasta japoneze, Coast Defense Vessel No.13 si Coast Defense Vessel No. 41. Cu cea din urma, Torsk a fost acreditat ca fiind submarinul care a scufundat ultima nava japoneza din Al Doilea Razboi Mondial, deoarece ordinul general de incetare a focului pentru toate fortele americane a venit pe 15 August 1945.

Porturi: Akita, Amagasaki, Chiba, Hachinohe, Hakodate, Higashi-Harima,
Himeji, Hiroshima, Kawasaki, Kinuura, Kobe, Kushiro, Mizushima, Moji, Nagoya, Osaka, Sakai, Sakaide, Shimizu, Tokyo, Tomakomai.
Nave: Japonia detine un numar de 630 de nave insumind 11.691.174GRT/15.484.848 DWT.
Transportul naval este vital. Chiba, Tokyo, Yokohama, Osaka, Kobe si Nagoya sunt porturi importante pe Honshu, iar Hakodate pe Hokkaido si Kitakyushu pe Kyushu.

Constructorii de vapoare din Japonia, aglomerata pana acum de comenzile pentru containere, a inceput mai nou sa primeasca si comenzi pentru nave-cargo. Dar cum constructia unui astfel de vapor dureaza in medie 36 de luni, noile ambarcatiuni nu vor fi gata mai devreme de 2010. Crucişătorul japonez Mikasa, probabil cea mai puternică navă din clasa ei, a fost nava amiral a niponilor în bătălia de la Tsushima din 1905

Porturile din Japonia : Osaka, oras-port cunoscut si sub numelede "Venezia Japoniei" sau "Manchester-ul Orientului". Este situat in sudul insulei Honshu, in golful Osaka, pe malul raului Yodo. Este o metropola industriala specializata in industria textila (bumbac), industria feroasa, industria constructiilor de masini, echipament electronic si ciment.

Yokohama este al doilea oraş ca mărime (după Tokio) şi cel mai mare port din Japonia. Se află în prefectura Kanagawa.
Yokohama a fost un mic sat pescăresc până la sfârsitul erei feudale Edo, pe când Japonia se afla în autoizolare, având foarte putin contact cu străinătatea (exceptii, în oarecare măsură fiind China si Olanda). În 1853 si în 1854, comandorul american Matthew Perry a ajuns la sud de Yokohama cu o flotă de vase americane de război, cerând ca Japonia să deschidă câteva porturi pentru comert cu stăinătatea, obtinând până la urmă permisiunea sogunatului Tokugawa.

Unul din porturile care a fost deschis a fost orăselul Kanagawa-juku (ceea ce este sectorul Kanagawa al orasului Yokohama) care se afla pe ruta Tōkaidō, un drum strategic care lega capitala, Edo, cu orasele din vestul Japoniei Kyoto si Osaka. Totusi, sogunatul Tokugawa a considerat că Kanagawa-juku este prea aproape de ruta Tōkaidō, si a decis să construiască facilităti portuare pe partea opusă a golfuletului în satul de pescari Yokohama. Portul Yokohama a fost deschis pe 2 iunie 1859. Astăzi, Yokohama este cel mai mare port din Japonia.

Portul Yokohama a devenit repede baza comertului cu străinătatea. Primul ziar japonez în limba engleză a fost Japan Herald, fondat în 1861. Străinii locuiau în zona numită Kannai ("interiorul barierelor"), care era înconjurat de un sant cu apă, si erau protejati de statutul lor extrateritorial atât în interiorul Kannai-ului cât si în afara lui. Multi străini ieseau în afara Kannai-ului, si nu putine au fost incidentele în care au fost implicati. "Incidentul Namamugi", unul din evenimentele care au precedat căderea sogunatului, s-a petrecut în ceea ce acum este sectorul Tsurumi în 1862.

După revolutia Meiji din 1868, portul a fost dezvolta pentru comert cu mătase, partenera principală fiind Marea Britanie. Multe influente europene au trecut mai întăi prin Yokohama, de exemplu primul ziar zilnic în japoneză (1870) lămpile cu gaz pe străzi (1872). În acelasi an, 1872, prima linie ferată din Japonia, care lega Yokohama cu gările Shinagawa si Shimbashi în Tokyio. În acelasi an, Jules Verne a folosit Yokohama pentru un episod în cartea sa "Ocolul lumii în 80 de zile".

În 1887, un comerciant britanic, Samuel Cocking, a construit prima uzină electric, pe bază de cărbune, mai întâi pentru uz propriu, dar devenind mai târziu baza uzinei electrice centrale din Yokohama. Yokohama a devenit oficial oras pe data de 1 aprilie 1889. Când legile extrateritoriale în zonele pentru străini au fost abolite în 1899, Yokohama era cel mai cosmopolit oras din Japonia, zonele pentru străini extinzându-se de la Kannai la Yamate si la cartierul chinezesc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.