Profilul axiologic al curriculumului in liceu - prezent si nevoi

Trimis la data: 2009-03-14 Materia: Marketing Nivel: Liceu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 293
Autor: Cristin Dimensiune: 7kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Profilul axiologic al curriculumului in liceu - prezent si nevoi - Alături de familie,un miloc însemnat al culturii este şcoala.În mediul rural trebuie valorificate diverse tipuri de cultură: muzicală, coregrafică, dramatică,pe care le deţin famiiliile dinastii-lăutari, dansatori.

Performanţele intelectuale ale omului se datorează mediului.
Acţiunea mediului poate fi:
-directă(alimentaţie, climă)
-indirectă(nivelul de trai)
-proximal(mediul apropiat)
-distal(la distanţă)
-intern(uter)
-extern(social si fizic)

Factorii ce alcătuiesc mediul social relevă:
-Condiţii socio-economice sau aspecte legate de confortul material al familiei.
-condiţii socio-profesionale-ce este profesia părinţilor.
-condiţii socio-igienice-ritualurile zilnice de igienă.
-condiţii socio-culturale-atmosfera culturală.

Profesorul trebuie sa cultive sis ă valorifice setul de atitudini fundamentale şi anume:atitudine valorifice faţă de om,viaţă,de cultură,muncă faţă de patrie,cultura modului sănătos de viaţă,cultura relaţiilor familiale, cultura sexelor,psihologică,ecologică,moral-spirituală,estetică,civică,naţională.

Profesorul trebuie sa se preocupe în mod special de educaţie: estetică, folclorică,bioetică,ecologică. Educaţia ecologică-omul şi natura sunt condamnaţi să trăiască înpreună. Aceste tipuri de educaţie le formează la elevi orientări axiologice privind valorile fundamentale ale umanităţii:adevărul,binele,frumosul,libertatea.

Valenţele mediului rural în modelarea profilului axiologic al liceenilor. În şcoli-resursele materiale,financiare sînt reduse,numărul elevilor din învăţămînt sa redus considerabil,fiind cauzat de procesul de depopulare a zonelor rurale. Proiectul „educaţie de calitate în localităţiile rurale din R.M”-trebuie perfectionat în conformitate cu cerinţele societăţii contemporane.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.