Program de valorificare si dezvoltare durabila a patrimoniului turistic balnear din Baile Olanesti

Trimis la data: 2014-03-23
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 22
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: ralucas
Dimensiune: 857kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Statiunea balneoclimaterica Baile Olanesti este una din cele mai mari si renumite statiuni balneare din tara, fiind cunoscuta si pe plan european.Apele minerale de la Baile Olanesti sunt atestate inca de la inceputul mileniului trecut Principalul produs valorificat de Baile Olanesti pe piata interna si internationala este,,tratamentul balnear'', produs datorita caruia s-au dezvoltat si alte activitati precum hotelier,alimentar, agrement, comert, etc.Baile Olanesti reprezinta o mare importanta pentru potentialul turistic romanesc.
Localitatea Baile Olanesti - Judetul Valcea ,este situata in partea central - sudica a tarii, la o altitudine medie de 450 m..In cadrul Subcarpatilor Getici, orasul Baile Olanesti se afla in partea central nordica in Depresiunea Olanesti. Aceasta impreuna cu Depresiunea Muiereasca si Depresiunea Bistrita - Costesti formeaza sirul de depresiuni subcarpatice interne ce se desfasoara intre Valea Oltului si ValeaBistritei.

Limita nordica a depresiunii este data de abruptul (peste 600 m) pronuntat al crestelor de calcar ale Muntilor Capatanii: Candoaia, Stogul, Caprareata, Bila, Vanturarita, Gera,Vioreanu.Spre est culmea se continua cu o creasta prelunga si puternic fragmentata a Sturului - Olanesti, pana la izvorul paraului Muiereasca (respectiv izvorul Moristita Mica si MoristitaMare).Limita vestica se situeaza intre Valea Bistritei si Valea Otasaului (afluent pe stanga alBistritei).Limita sudica nu este prea evidenta. Trecerea din regiunea Olanesti - Cheia in aria cutelor subcarpatice se face pe nesimtite.

Limita sudica poate fi trasata pe o linie ce pleaca de pe Olt (de la nord de Bujoreni), trece pe la nord de Pausesti - Maglasi, Barbatesti si se continua spre vest printre zona depresionara si zona cutata.Localitatea Baile Olanesti se intinde de o parte si de alta a Vaii Olanesti si a altor afluenti ai acestuia (dintre care si Valea Cheii). Orasul apartine de judetul Valcea, la 18 km. de orasul resedinta - Rm. Valcea si are ca vecini in nord - est localitatea Brezoi, in nord comuna Malaia, in vest localitatea Costesti,in sud - vest comunele Stoenesti si Barbatesti, in sud comuna Pausesti - Maglasi, in est comuna Muiereasca si localitatea Calimanesti.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.