Proiect Merchandising - Totul pentru tine

Trimis la data: 2010-07-26
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 9.74 / 10
Downloads: 0
Autor: Oana Lazarescu
Dimensiune: 45kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Supermarket "TOTAL " este amplasat la nivelul solului, avand o suprafata totala de 2900m2. Are forma unui hexagon neregulat cu 6 laturi perete. Este pozitionat intr-o zona centrala a Iasului si vizeaza pentru cumparaturi zilnice clientela de proximitate, si pentru cumparaturi programate intreaga clientela a orasului.
Preturile variaza in functie de produsele comercializate, de calitatea si prospetimea lor. Se vizeaza o clientela cu venituri medii si mari.Supermarketul se axeaza pe produse si servicii de calitate, lucreaza intr-un sistem modern de autoservire, dispune de personal calificat si cu o disponibilitate ridicata la nevoile si cerintele clientelei.

In anul 2004 a inregistrat un randament mediu global de 240 mil/m2/vinzari. Produsele oferite fac parte din urmatoarele grupe sortimentale:
- alimentatie
- confectii
- incaltaminte
- uz casnic
- papetarie
- articole sportive
- cosmetica si igiena intretinere

In anul 2004 aceste produse au fost impartite in 5 raioane :
1. Alimentar
2. Confectii-incaltaminte
3. Bazar
4. Igiena-intrtinere-cosmetica
5. Audio-video-electronice

Avand in vedere repartizarile pe grupe mari (raioane) se recomanda criteriul incasarilor (cifra de afaceri pe m2), adica suprafata se aloca in functie de incasari. Avand in vedere acest criteriu se va realiza schita magazinului.

Magazinul are forma unui hexagon neregulat. Intrarea se face pe una dintre laturi, usile fiind din sticla si au in total 5m. Usile sunt pe baza de senzori, deschizindu-se la apropierea cumparatorului. La intrarea in magazin se afla holul sub forma unui dreptunghi. Pe una dintre laturile mari este intrarea propri-zisa in magazin, iar pe alta latura sunt dispuse casele de marcat, urmand a fi deschiderea catre raioanele existente.

Casele de marcat sunt in numar de 18, cu o distanta de 1 m intre ele. Fiecare este echipata cu sisteme moderne de incasare a contravalorii marfurilor, de eliberare a chitantei si contorizare a sumelor incasate.
Holul are 290mC si ocupa 10% din suprafata totala a magazinului. Este in forma de dreptunghi, pe una dintre laturi se face intrarea in magazin, pe aceeasi latura fiind asezate in stanga rafturile pentru depozitarea bagajelor, iar in dreapta sunt depozitate cele 110 caricioare si 300 de cosuri pentru transportat marfa si usurarea cumparaturilor. Pe cealalta sunt pozitionate casele de marcat. La intrarea spre raioane se gaseste punctul de informatii al supermarketului.

Alaturi de acestea se afla un spatiu pentru depozitarea bagajelor, sub forma unor sertare mai mari care se inchid cu cheita si care sunt numerotate intr-o anumita ordine. Tot la intrare se afla pozitionat si aparatul pentru verificat cardurile de fidelitate, pentru a afla reducerile si premiile obtinute.Iluminatul se face la fiecare raion in parte de o anumita intensitate, la anumite produse, pentru o buna vizibilitate si manipulare a marfurilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.