Proiect audit financiar integrat

Trimis la data: 2016-05-26 Materia: Contabilitate Nivel: Facultate Pagini: 37 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: andraelena91 Dimensiune: 51kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
ACCEPTAREA DESEMNARII SAU A REDESEMNARII
ISA300 ISA200

Cand raspunsul la oricare intrebare este DA, va rugam oferiti detalii privind potentialele amenintari la independenta si obiectivitate si de asemenea masurile de siguranta implementate pentru a diminua aceste amenintari, in programul B2/7.

Prevederi disponibile pentru auditurile la cerere („companii mici”)
Daca clientul este o companie care nu are obligativitatea legala de a avea situatiile financiare auditate, atunci urmatoarele derogari pot fi aplicate (Nota: aplicarea acestor derogari este optionala, vezi si cerintele din Codul etic paragrafele 290.500-290.502 pentru aplicarea derogarilor, iar pentru derogarile admise vezi si 290.505-290.514):


Acolo unde firma de audit a avut o implicare semnificativa in asistarea clientului la pregatirea situatiilor financiare, luati in considerare folosirea unor masuri de siguranta si de informare a conducerii (vezi si CE 290.162-290.166). Aceasta ar putea fi dovedita, de exemplu, prin asumarea raspunderii de catre un reprezentant din conducerea superioara a clientului asupra diferitelor aspecte ce privesc opinii subiective facute de auditori (de ex. note semnificative in jurnal, calcule privind taxele la nivel de corporatie, TVA si contributii la fondurile bugetelor de stat aferente salariilor - aceasta nu este o lista exhaustiva) si orice alte aspecte care implica experienta in domeniul contabil dar pentru care conducerea trebuie sa isi asume raspunderea finala.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.