Proiect biologie

Trimis la data: 2013-06-08
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 59
Nota: 7.23 / 10
Downloads: 0
Autor: alexx_andra
Dimensiune: 105kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Nimeni nu stie cand oameni si-au pus aceasta intrebarea pentru prima : De ce copii seamana cu parintii sau de ce o tulburare oarecare se transmite cu o neobisnuita regularitate din generatie in generatie.In cartile anticilor se gasesc numeroase informatii corecte, rezultatul a nenumarate secolede observatii si meditatii. In scrierile vechilorevrei sunt mentionate circumstantele in care circumcizia este oprita: " cand o femeie si-a circumcis primul fiu si el a murit si la fel s-a intamplat cu al doilea , ea nu mai are voie sa-l opereze si pe al treilea",insa ei nu stiau ca moartea se datora unei hemoragii care nu aparea decat la unele familii,in acele familii in care sangele curgea "usor".
Creatorii celor mai mari scoli de medicina din antichitate,grecii,au constatat existenta unei relatii intre caracteristicile individuale si boala. Hipocrate afirma ca acelasi factor nefavorabi determina diferite boli in functie de constitutia individului. De-a lungul secolelor oamenii priveau uimiti cum unii copii se nasteau anormali si se intrebau daca va trai sau nu, daca parinti vor transmite urmasilor bolile lor,daca acest copil v-a aduce la randul lui pe lume un alt copil cu aceasi malformatie ca a lui.

Fiecare stiinta are momentele ei hotaratoare,in genetica acest moment este reprezentat de Mendel care a demonstrat ca legile ereditatii sunt universal variabile.Caracterele se transmit dupa aceleasi legi la plante si la animale si, daca vrem sa-i facem putin loc separat si la om. Primele observatii asupra ereditatii apartin patologiei,in 1905 a fost descrisa o familie din Pennsylvania(S.U.A.), in care o malformatie a degetelor a putut fi observata pe parcursul acinci generatii.Atunci se nastea genetica medicala,numarul anomaliilor ereditare crestea continuu.Dupa ce genetica si-a dezvoltat metodele au fost studiat trasaturile normale a corpului uman,culoarea pieloo,inteligenta,inaltimea corpului etc.

Dupa o lunga perioada s-a dezvoltat citogenetica,ramura a genetici care studiaza cromosomii.Se descopera ca nu numai numarul de cromosomi al speciei noastrese putea studia ci si forma si dimensiunile lor.Acest eveniment a influentat profund gandirea medicala.Paralel se patrundea si in fascinantul univers ereditar,se studia natura genei,se descoperea drumul de la gena la produsul ei,si s-a realizat sinteza primei gene.Astfel microcosmosul genetic incepe sa devina o cunoscuta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.