Proiect de cercetare literatura

Trimis la data: 2010-06-22
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 8.68 / 10
Downloads: 0
Autor: Miruna Tuca
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ideea de rol poate fi asemana ta cu un organism viu ce este alcatuit dintr-un sistem inermn cu o precisa functionare dar si unele mijloace exterioare de comunicare. Bataile inimii transmise intr-n mod iregulat si contnuu ritmul intregului organism, modificat de starile ineroare ale acestuia. Innteriorul unui rol tine in cea mai mare ptarte de abordatrea launtrica a acestui, de sensibilitatea ficarui cuvand si impactul pe care il are acesta asuptara organismului.
Miscarea organismului este in stransa legatura cu energia pulsata de catre inima ca urmare a coplexului de evenimente exterioare.
Mijloacele de expresie, sunt de mai multe feluri, cuvantul insa este cel care are o evolutie sonora alcatuita din linii si puncte.Coastal are o dezvoltare continua si liniara, linia insa poate lua diverse forme, cerc, sinusoida, un arc de cerc in coborare, urcare etc...
Rolul purtat de cuvand are o dezvoltare paralela acestuia, find purtat de linii si pucte. Teatrul este o arta a cuvantului. Teatrul modern insa a devenit o expresie a imaginii. Parti intregi de text fiind inlocuite cu pauze, sau intoarse pe dos.

Relativitatea liniilor si punctelor sunt transformate printr-o exegeza regizorala si nu actoriceasa, modul de interpretare a acestui ansamblu ramane insa in slujba actorului. In functie de natura fiecarul actor sintaxa unei linii identice poate sa primeasa valori deferite de sa un interpret la altul.Respiratia, caracterul, starea fizica etc. sunt parametri care modifica punctuatia unui text transformand-o intr-una nongramaticala.Viata unui rol este astfel o continua alternanta intre o alimentare permanenta si o exhibitie permanenta.

2.Semiotica elementelor actante
Simbolul autentic e un semn ce rezoneaza in sufletele oamenilor tocmai prin importanta si gravitatea sensurilor sale, ce se refera intotdeauna la problemele fundamentale ale existentei. El este semnul ce pastreaza un echilibru optim intre continut si expresie, intre spirit si materie, intre intelectual si afectiv. Cultura umana a debutat prin simbol si mit.

Prin simboluri mostenite din epoci ancestrale, omenirea si-a pastrat unitatea si continuitatea ei spirituala . "De la multimea de semne conventionale si arbitrare, acceptate mai ales din ratiuni practice, marea si adevarata cultura tinde mereu sa se intoarca la simbolul polivalent, plin de continut si inzestrat cu mare forta sugestiva . Dovada in acest sens ne sunt marile reusite ale creatorilor de literatura, de sisteme filosofice sau de opere plastice.Purtator al memoriei colective, simbolul a exercitat o puternica si permanenta actiune modelatoare asupra societatii si individului, fiind un reper moral, etalon axiologic si exemplu in actiune.

3. Integrarea receptorilor in cautarea propriului rol
Limbajul este un fenomen coventional, el poate primi valente noi de la un ansamblu emitator receptor la sta ansamblu de acelasi fel, fiind conventional insa trebuie dinaine stabilit si inteles de ambele parti.
Semnele indica ce se convine intere actor ca emitator si receptor, care este publicul, sau ceilalti parteneri de scena, binenteles ca relaita are si caracter invers.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.