Proiect de certificare - arte si meserii

Trimis la data: 2008-06-11
Materia: Diverse
Nivel: Liceu
Pagini: 18
Nota: 9.68 / 10
Downloads: 2780
Autor: Moise Minel
Dimensiune: 31kb
Voturi: 125
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Proiect de certificare - arte si meserii. Salonul de coafură trebuie să fie dotat cu fotolii pentru cliente, oglizi, dulăpioare mici, scafe pentru spălarea părului, căşti electrice pentru uscarea părului (acestea să fie în număr suficient).
Proiect de certificare - arte si meserii. Instalaţia de aerisire, în special trebuie să funcţioneze în bune condiţii deoarece se lucrează cu multe substanţe chimice. În unităţiile de coafură fiind cald se impune axarea pe tavan a unuia sau mai multor ventilatoare sau montarea aparatului de aer condiţionat.Proiect de certificare - arte si meserii

Proiect de certificare - arte si meserii. În salonul de coafură trebuie să se gasească în numar suficient lenjerie necesară astfel ca la fiecare clientă să se schimbe. Se recomandă ca prosoapele care le folosesc în coafură să fie unifolosibile astfel încât după folosire (la fiecare clientă) să se arunce.Proiect de certificare - arte si meserii

Este interzis a se folosi aceiaşi lenjerie pentru două sau ma multe cliente. Tot odată fiecare lucrător trebuie să aibă trusa personală completă de bună calitate şi foarte bine întreţinută. Lucrând cu aceleaşi ustensile coaforul se obişnuieşte cu ele cu mânuirea lor astfel realizează o muncă de calitate într-un timp ma scurt şi cu un efort redus.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrului salonul de coafură trebuie să fie aprovizionat coform cerinţelor ai produselor şi materialelor necesare procesului de muncă. Ex: Vopsele de diferite culori, tipuri, pudră decolorată, tratamente pentru păr, lacuri, fixative, spumă pentru păr, gel de păr, ceară, cremă ondulatoare, soluţii pentru permanent, soluţii pentru neutralizare, decapantul.


MOBILIERUL NECESAR PENTRU SALONUL DE COAFURĂ

OGLINDA
Este un auxiliar preţios pentru coafor. Ea permite clientului şi lucrătorului să-şi controleze permanent munca pe tot parcursul unei lucrări de tuns, de coafat, etc. Lucrătorul poate să adapteze mai uşor şi corespunzător frezura sau coafura la fizionomia clientului, să-şi dea seama în timp util de eventualele greşeli.

De aceea oglinda trebuie să fie bine luminată şi astfel încadrată încât să încadreze şi lucrătorul şi clientul în acest scop că este montată pe perete deasupra mobilierului de coafură (cam la 10cm mai sus de nivelul acestuia mobilierului). Nu este permis ca oglinda să aibă efecte care pot produce deformaţii de imagine, să fie murdară, prăfuită sau stropită; ea trebuie să fie în permanenţă curată pentru a reflecta cât mai bine orice amănunt.

CHIUVETA ŞI SCAFA
Se foloseşte pentru spălarea părului, este prevăzută cu sifon pentru scurgerea apei ai impurităţiile rezultate sunt mai multe tipuri de chiuvete care se sprijină pe două console metale şi chiuvete reglabile. După fiecare intrebuinţare se curăţă şi se spală de fibrele mărului de păr.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.