Proiect de evaluare al unei societati comerciale

Trimis la data: 2011-05-25
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 39
Nota: 7.41 / 10
Downloads: 8
Autor: Alexandra Grigorescu
Dimensiune: 149kb
Voturi: 7
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Acest raport de evaluare s-a elaborat pe baza informatiilor culese de catre evaluator si urmeaza a fi folosit in vederea stabilirii valorii de piata a unei actiuni.La elaborarea lucrarii s-au luat in considerare toti factorii care au influenta asupra parametrilor economico-financiari ai societatii, nefiind omisa deliberat nici o informatie si, dupa cunostinta evaluatorului, toate acestea sunt corecte.Informatiile, estimarile si opiniile evidentiate in prezenta lucrare au fost obtinute de evaluatori de la surse pe care le considera credibile si nu isi asuma nici o responsabilitate in privinta completitudinii si corectitudinii datelor furnizate de client si terte persoane.
Actuala societate Comerciala S.C. R.M.R. Arges S.A. a fost fondata in anul 1994 de catre actionarii actuali. Acestia formeaza un grup specializat in domeniul constructiilor industriale si civile, lucrand impreuna circa 23 de ani pe un santier al actualei S.C. HIDROELECTRICA S.A., infiintat in 1977 ca santier de constructii - montaj, avand ca principal obiect de activitate decolmatarea lacurilor CHE Oesti, CHE Cerbureni, CHE Curtea de Arges, precum si regularizarea raului Arges (albia veche) pe zonele dintre lacurile de acumulare pe sectorul CHE Oesti - CHE Merisani.

Noua societate a incercat si a reusit sa pastreze obiectul de activitate in care exista o experienta profesionala deosebita. Societatea nu are filiale sau sucursale in tara, dar se poate organiza in timp optim in vederea demararii lucrarilor contractate.

O parte semnificativa din castigurile firmei (circa 80%) au fost directionate spre dezvoltare. Astfel au fost achizitionate imibilizari corporale: buldozere, excavatoare, statie de sortare, autobasculante, autogredere, pompe de ciment, etc. Au fost facute si investitii de portofoliu prin cumpararea pachetului majoritar de actiuni de la S.C. ARGPAN S.A. Curtea de Arges, judetul Arges si de la S.C. TRANSMUSCELUL S.A. din comuna Berevoiesti, judetul Arges.

Tot in cadrul bazei de productie apartinand S.C. R.M.R. Arges S.A. exista aateliere de confectii metalice, reparatii auto si utilaje, prelucrari metalice, vulcanizare, atelier electric, atelier tamplarie, depozite de materiale de constructii si instalatii, depozite de mijloace fixe, depozit de piese de schimb, statie alimentare carburant, etc.

Pentru organizarea punctelor de lucru intreprinderea mai dispune de spatii de cazare (dormitoare mobile, baraci depozitare materiale si unelte de lucru, baraci vestiar, etc.).

Compartimentele functionale sunt judicios constituite, echilibrate si incadrate cu personal corespunzator. Asadar toate lucrarile executate de S.C. R.M.R Arges S.A. indeplinesc conditiile de calitate certificate prin aplicarea si mentinerea unui sistem de calitate certificat ISO 9001:2000.

In cadrul societatii exista o permanenta receptivitate in ceea ce priveste adaptarea la cerintele economiei de piata si imbunatatirea activitatii.

Conducerea si administrarea societatii comerciale S.C. R.M.R. Arges S.A. este asigurata de: Adunarea Generala a Actionarilor, Consiliul de Administratie, Directorul General (care este si presedintele Consiliului de Administratie) si Directorii Executivi.

Adunarea Generala a Actionarilor este organul de conducere a societatii, care decide asupra activitatii acesteia, a strategiei si a politicii sale economice si comerciale.

Analiza lichiditatii si solvabilitatii: Lichiditatea se refera la proprietatea elementelor patrimoniale de a se transforma in bani intr-o perioada scurta. Lichiditatea se determina ca raport intre elementele de activ, in sensul ca se poate stabili cat din valoarea activului se afla sub forma de lichiditati in conturile de disponibilitati si cat pot sa devina lichide intr-o perioada imediata.

Solvabilitatea se refera la capacitatea societatii de a-si onora platile la termenele scadente. In acest caz intervine comparatia dintre elementele de activ si cele de pasiv, intre disponibilitati si obligatii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.