Proiect de practica la o firma de transport

Trimis la data: 2012-10-17
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 8.10 / 10
Downloads: 21
Autor: andreb
Dimensiune: 51kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Prezenta lucrare a fost intocmita cu scopul de a pune in practica cunostiintele asimilate in primii doi ani de facultate in cadrul unei firme cu activitate internationala.Raportul de practica a fost constituit pe parcursul a trei saptamani de documentare, studiu si observare a activitatii internationale efectuate de catre S.C. GOWI SPED S.R.L., cu sediul situat in Brasov. Firma aleasa are ca obiect principal de activitate transportul international atat direct cu masinile proprii cat si indirect prin intermediul casei de expeditii.
Lucrarea este formata din cinci capitole, fiecare capitol foarte bine delimitat si cu informatii despre activitatea internationala a societatii, si din anexele de la sfarsitul lucrarii reprezentate de catre documentele utilizate de firma in activitatea de transport rutier de marfuri.Transportul reprezinta o latura a activitatii economice a societatii omenesti, organizata in scopul invingerii distantelor. Prin activitatea de transport se realizeaza deplasarea in spatiu a bunurilor sau a oamenilor in vederea satisfacerii nevoilor materiale si spirituale ale societatii omenesti.

Transportul influenteaza toate laturile vietii economico-sociale, iar dezvoltarea ordonata si armonioasa a acestora in pas cu cerintele reproductiei largite constituie un obiectiv important al politicii economice a statului.Transporturile internationale reprezinta mijlocul material ce sta la baza relatiilor economice ale unei tari cu celelalte tari ale lumii. Ele continua procesul de productie in sfera circuitului economic mondial si reprezinta un sistem tehnico-economic complex prin intermediul caruia o parte din produsul social este realizata pe pietele externe in schimbul altor marfuri necesare economiei nationale,

contribuind direct la modificarile de structura, cantitate si calitate in produsul intern brut (P.I.B.), produsul national brut (P.N.B.) si produsul national net (P.N.N.).Cu alte cuvinte, transporturile internationale contribuie activ la procesul realizarii marfurilor de export-import, influentand direct rezultatele acestui proces. Cheltuielile de transport si cele auxiliare (cheltuieli de ambalare, marcare, depozitare, incarcare-descarcare, asigurare etc.) participa direct la formarea preturilor internationale ale marfurilor.

In situatii specifice, participarea cheltuielilor de transport si auxiliare la formarea preturilor de export-import poate sa creasca intr-o asemenea masura incat ele sa devina factorul principal de care depinde realizarea sau nu a marfii pe o anumita piata externa. In acest mod, transporturile internationale joaca un rol important in formarea curentelor de schimb pe piata mondiala favorizand sau dimpotriva, actionand ca un factor de restrictie in derularea fluxurilor de marfuri pe plan mondial.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.