Proiect despre fabricarea grisinelor ppt

Trimis la data: 2011-12-15
Materia: Agronomie
Nivel: Liceu
Pagini: n/a
Nota: 6.97 / 10
Downloads: 488
Autor: Alina aina
Dimensiune: 1283kb
Voturi: 23
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Grisinele sunt produse care se fabrica din faina, apa, sare si afanatori in forma de batoane subtiri (bete) foarte afanate, spongioase si crocante. Datorita continutului redus de umiditate a materialelor folosite pentru ambalare (celofan sau hartie pergaminata), grisinele se pot conserva timp indelungat, pana la un an.Schemele tehnologice de fabricare a geisinelor ce se aplica in productie sunt de mai multe variante, in functie de numarul de faze de preparate a aluatului si de mopdul de prelucrare a lui.
Faina, apa si sarea au rolul de a forma masa elastica a aluatului, care sa fie capabila sa suporte prelucrarile tehnologice la care este supus si indeosebi laminarea , stratificarea si modelarea sub forma de fire, iar in timpul dospirii finale sa fie capabil de a retine o cantitate cat mai mare de gaze cu care sa se obtina cresterea de volum si deci porozitatea;
Grasimile, galbenusul de ou, laptele praf, lecitina, maltul si altele se folosesc ca materii ce contribuie la sporirea valorii alimentare a grisinelor;

unele dintre acestea amelioreaza si aspectul produselor, maltul determina zaharificarea amidonului, mareste cantitatea de zaharuri din aluat, ceea ce face ca prin coacere sa rezulte produse cu coaja mai colorata, iar galbenusul de oua da miezului o coloratie mai galbuie.
Calitatea produsului si desfasurarea fabricatiei fiind influentate direct de insusirile tehnologiceale materiilor folosite, este necesar sa se aleaga loturile cele mai potrivite.

Dintre acestea mai importante sunt:Faina utilizata la fabricarea grisinelor se cere sa aiba o capacitate mare de a forma si retine gazele de fermentare; pe aceasta linie un element important de apreciere il reprezinta cantitatea si calitatea glutenului;Drojdia comprimata este necesar sa posede o mare capacitate de fermentare a componentelor aluatului, care conditioneaza productia de gaze pentru afanarea aluatului.

DEPOZITAREA MATERIILOR SECUNDARE
Grasimile, ouale si drojdia comprimata se conserva in spatiile frigorifice. Influenta favorabila a frigului asupra pastrariii produselor alimentare se datoreaza faptului ca micsorarea temperaturii mediului ambiant impiedica dezvoltarea microorganismelor care provoaca alterarea lor. In unitatile de productie conservarea prin frig se asigura cu ajutorul camerelor sau a dulapurilor frigorifice, in functie de cantitatea materialelor ce urmeaza a fi depozitate.
Conditiile optime de pastrare a produselor usor alterabile sunt: temperatura de 0 - 2oC , umiditatea relativa a aerului 80 -85 %, durata de pastrare 5 - 15 zile.

Incarcarea spatiilor frigorifice este de 170 - 200 kilograme materiale / m. Introducerea materialelor in productie se face in cantitati mici corespunzatoare consumului pentru 2 - 3 ore.Depozitarea zaharului, maltului, extrasului de malt si substantelor afanatoare se face in incaperi uscate, curate, deratizate si bine aerisite. Acestea se aranjeaza in stive pe gratare de lemn pentru a permite accesul aerului si prin partea de jos. Stivele vor fi formate din produse de acelasi fel pentru usurinta exploatarii.Substantele aromate sau cu miros patrunzator se pastreaza in ambalaje inchise ermetic, in incaperi separate, curate, uscate si aerisite
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.