Proiect econometrie

Trimis la data: 2014-06-17 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 14 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: koko92 Dimensiune: 116kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
I.Inferente statistice privind intensitatea si existenta corelatiei dintre variabile
Pentru inceput este necesar sa se certifice existenta unei corelatii intre variabile si apoi determinarea nivelului intensitatii unei astfel de corelatii.
Referate similare: Nu exista referate similare

Determinarea parametrilor modelului tine de determinarea modelului propriu zis si presupune determinarea in prima faza a unei estimatii punctuale a acestor parametrii la nivel de esantion si apoi inferenta asupra acestor parametrii, adica extinderea la nivelul populatiei prin intervale de incredere si testari de ipoteze.

Inferenta asupra parametrilor a si b presupune construirea de intervale de incredere pentru acesti parametri, intervale garantate in ( 100-α) cazuri.Valoarea parametrului b la nivelul populatiei este cuprinsa intre ( 0,831; 1,31), in 95 de cazuri din 100, avand in vedere ca intervalul nu este larg, precizia estimarii lui b este buna.

III.Validarea modelului econometric liniar simplu si a ipotezelor care il definesc
Pentru a putea utiliza in previziune un model econometric nu este suficient doar sa determinam acest model ci este necesar ca modelul impreuna cu ipotezele care il definesc sa fie validat, prin testari de ipoteze referitoare la liniaritatea modelului , normalitatea eroriilor , etc.

O prima estimtie a previziunii este estimatia punctuala obtinuta la nivel de esantion. Problema previziunii consta in estimarea unei valori y notata cu corespunzatoare unei noi valori a variabilei x notata cu , care nu se regaseste in setul de date. Vom determina un interval de incredere pentru veniturile firmei Almi Import Export, daca cheltuielile anuale vor fi de 2.500 mii lei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.