Proiect fiscalitate

Trimis la data: 2015-06-01 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 115 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: roxana0881 Dimensiune: 131kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In actualul context economic intern si international, marcat de profunde transformari la nivelul economiei mondiale, Romania a trebuit sa-si adapteze structurile economico-sociale, financiare si fiscale in concordanta cu mecanismele si legile de functionare ale economiei de piata.
Gestionarea fiecarei entitati economice a devenit o problema deosebit de complexa care a necesitat armonizarea legislatiei financiar-contabile si fiscale romanesti cu cea existenta pe plan international, proces aflat intr-o continua dezvoltare si adaptare.

Intr-o economie de piata, impozitele si taxele, subventiile si alocatiile bugetare de fonduri, imprumuturile de stat si cheltuielile guvernamentale constituie componente tot mai importante ale vietii economice si sociale. Prin intermediul lor se acumuleaza si repartizeaza resursele financiare la dispozitia statului. In acelasi timp, ele pot fi utilizate ca instrumente de gestiune macroeconomica si de asigurare a echilibrului general economic si financiar.

Odata cu dezvoltarea proprietatii private, in Romania, s-a conturat ideea ca piata, prin fortele sale, poate fi un ghid mai bun al unei politici de impozite eficiente decat interventia guvernamentala. In echivalenta cu aceasta idee au fost luate o serie de masuri pentru a genera deplasarea dinspre interventionism prin impozite, catre neutralitatea impozitelor, care permite reducerea distorsiunilor generate de impozite.Orice entitate economica este un sistem deschis care interactioneaza in permanenta cu mediul extern. Unele componente ale mediului extern au efecte directe asupra activitatii unitatii, iar altele actioneaza indirect, prin intermediul celorlalte componente.

Elementele cu actiune directa si care formeaza mediul unitatii sunt: furnizorii, clientii si concurenta. Elementele cu actiune indirecta formeaza mediul general al unitatii patrimoniale in cadrul caruia pe langa componentele sociala, economica, financiara, politica etc. latura fiscala isi lasa o amprenta marcanta asupra intreprinderii si nu poate sa nu faca obiectul unei atentii deosebite.Date fiind premisele de mai sus, lucrarea isi propune ca principal scop sa identifice si sa problematizeze raporturile dintre contabilitatea si fiscalitatea entitatii economice. Contabilitatea reprezinta o sursa privilegiata de informatii pentru organele fiscale, majoritatea obligatiilor fiscale fiind stabilite pe baza datelor din contabilitate.

Paralela dintre contabilitate si fiscalitate se justifica si de stransa apropiere dintre acestea, care face ca uneori una dintre ele, cel mai adesea contabilitatea, sa fie obligata la derogari de la reguli proprii astfel incat obiectivele celeilalte sa fie satisfacute cu prioritate. In acelasi timp, in intreprindere, contabilul este adeseori perceput ca persoana in masura sa se ocupe de indeplinirea obligatiilor fiscale.

Unul dintre principalele obiective ale lucrarii este punerea in evidenta atat a elementelor comune cat si a divergentelor existente intre contabilitate si fiscalitate. Pentru ca optimizarea fiscala nu se poate face decat in urma unei cunoasteri a normelor fiscale, un alt obiectiv al lucrarii se refera la prezentarea diferitelor impozite si taxe pe baza principalelor prevederi legale in domeniu. De asemenea lucrarea isi propune ca obiectiv si prezentarea tratamentelor contabile corespunzatoare impozitelor si taxelor.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.