Proiect fitotehnie

Trimis la data: 2009-07-07 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 488
Autor: AAAAAAAAAAAAAA Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Clima.Este temperat continentala de campie, cu influiente climatice de silvostepa cu veri lungi, uscate si calduroase si ierni geroase. Temperatura medie anuala este de 11,30C. Cea mai scazuta temperatura a fost inregistrata la 6 februarie 1954 (-30,20C), iar cea mai ridicata temperatura a fost inregistrata la 7 august 1896 (+42,80C).

Precipitatiile totale medii anuale sunt de 350-550 l/m2, sub valoarea care poate asigura maxim de randament pentru cereale, a caror pondere este de circa 60% din suprafata arabila a judetului, ceea ce face necesara irigarea. Influenta maselor de aer, a caror frecventa, durata si intensitate difera de la o directie la alta.

Astfel, Crivatul , vant puternic si rece, bate iarna de la nord-est si determina geruri, ingheturi intense, polei si viscol. Austrul este cunoscut ca un vant uscat, aproape in toate anotimpurile, batand dinspre sud-vest. Aduce ger iarna si seceta vara. Baltaretul, vant umed specific baltilor Dunarii, bate mai ales toamna si primavara dinspre sud-est, spre nord-vest, fiind insotit de nori negrii si grosi, care aduc o ploaie marunta si calda.

Suhoveiul este specific sezonului cald, bate cu frecventa mai mare dinspre est, fiind un vant fierbinte si uscat, aducand seceta, eroziunea solului si furtuni de praf.Viteza vanturilor in aproape jumatate din cazuri este de 2-5 m/s, vitezele mai mari de 6 m/s si de 0-1 m/s reprezentand celelalte frecvente inregistrate.

1.4.Solul.In judetul Giurgiu se intalnesc 3 tipuri de soluri care imparte judetul in 3 zone:
zona I – in sudul judetului – predomina cernoziomul irigat care se intinde de la comuna Gaujani pana la comunele Ogrezeni si Ghimpati;
zona II – partea de mijloc si de est a judetului – cernoziom + sol de tranzitie neirigat intre comunele Letca Noua, Singureni, Prundu, Hotarele;

zona III – partea de nord a judetului – brun roscat + brun roscat de padure gleizat + podzolit, de la Mihailesti, Bulbucata pana la Vanatorii Mici.

In baza studiilor agrochimice si pedologice, situatia calitatii solurilor cu privire la reactie (PH), fosfor si potasiu mobil, azot (dupa indicele de azot) si humus, se prezinta astfel la nivelul judetului:
-soluri moderat si puternic acide – 33.859 ha;
-soluri slab si puternic alcaline – 10.418 ha;
-soluri cu continut redus de humus – 83.345 ha;
-soluri slab aprovizionate cu azot – 119.809 ha;
-soluri slab aprovizionate cu fosfor – 229.199 ha;

-soluri slab aprovizionate cu potasiu – 46.882 ha;
-terenuri cu panta peste 5 % - 46.882 ha;
-eroziune de suprafata – 28.836 ha;
-exces de umiditate – 10.418 ha;
-soluri neevoluate – 28.650 ha;
-soluri cu textura grea – 184.922 ha.

1.5.Conditii socio-economice

Datorita resurselor de care dispune zona (fond funciar agricol exceptional, potential tehnic, resurse de apa), agricultura judetului Giurgiu ocupa o pondere insemnata in activitatile economice.
Marimea suprafetei agricole si arabile situeaza Regiunea Sud Muntenia, zona din care face parte si judetul nostru, pe primul loc in tara, existand conditii de realizare a produselor ecologice.

Agricultura judetului Giurgiu realizeaza o mare pondere din productia agricola a tarii, fiind o ramura de baza a judetului. Judetul Giurgiu este situat intr-o regiune agricola bogata, cu preponderenta cerealiera, legumicola si viticola.

Suprafata agricola a judetului Giurgiu este de 278.519 ha, din care 99% in sector privat, respectiv 275.607 ha.
Suprafata arabila reprezinta 261.528 ha, respectiv 94% din suprafata agricola.Suprafata arabila se regaseste in proportie de 99% in sectorul privat respectiv 260.008 ha.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.