Proiect la microprocesoare si microsisteme

Trimis la data: 2015-01-07 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Stefania_P Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Convertoarele numeric analogice realizeaza conversia unei marimi exprimata sub forma numerica intr-o marime analogica.
Caracteristica de transfer exprima dependenta dintre numarul N aplicat la intrare si marimea analogica Vo de iesire. Aceasta dependenta este de forma:

V0=(Vref. / 2n)*N , unde N=a1*2n-1+a2*2n-2+...+an , sau ,

V0=Vref.*N , unde N= a1/2+a2*22+...+an/2n

Valoarea maxima a tensiunii de iesire se obtine pentru numarul Nmax aplicat la intrare :

Rezolutia unui CAN sau treapta de cuantificare este variatia marimii de iesire cand numarul N in doua valori consecutive :i��V0=Vref./2n
Cel mai semnificativ bit(MSB) este bitul care produce cea mai mare variatie a marimii de iesire. Cel mai putin semnificativ bit(LSB) este bitul care produce cea mai mica variatie a marimii de iesire.
a1=a2=....an-1=0 ; an=1 ; V0=Vref./2

Timpul de conversie este suma dintre timpul de comutare al comutatoarelor de tensiune sau curent si timpul de stabilire a amplificatorului operational. Timpul de stabilire este timpul necesar dupa schimbarea codului de intrare pentru ca marimea de iesire sa atinga un nivel care se incadreaza cu o anumita eroare in jurul valorii finale. Eroarea de decalaj este constanta in tot domeniul de conversie si este data de valoarea marimii de iesire cand la intrare se aplica codul zero. Eroarea de factor de scala este data de abaterea valorii marimii de iesire fata de cea ideala pentru un anumit cod de intrare , de obicei codul maxim.

Eroarea de liniaritate integrala se apreciaza prin diferenta maxima pe tot domeniul de conversie , dintre valorile marimii de iesire de pe caracteristica reala si cea ideala.
Eroarea de liniaritate diferentiala se apreciaza prin diferenta maxima , pe tot domeniul de conversie dintre variatia marimii de iesire si treapta de cuantificare la schimbarea codului de intrare cu o unitate.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.