Proiect management - resurse umane

Trimis la data: 2013-10-02
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 9.33 / 10
Downloads: 1
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 30kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pe parcursul intregii vieti, in fiecare ceas sau clipa, fiecare dintre noi are o dorinta, un interes sau un punct de vedere numai ,,al sau'' si uneori diferit de al celorlalti. Fiecare dintre noi poate convinge pe cineva sau se poate lasa convins de acel cineva. Majoritatea dintre oameni au ceva de schimbat cu altcineva, fie ca sunt bunuri materiale, idei, pareri, cuvinte, etc. si trebuie sa ajunga la o intelegere cu acel cineva. Totusi mai inainte de a ajunge la un acord trecem aproape inevitabil printr-o stare de dezacord mai mult sau mai putin conflictual. Aceasta stare intervine indiferent la ce se refera schimbul, fie ca este schimb de produse sau servicii, fie ca este schimb de emotii, sentimente, idei, opinii, bani, probleme, etc.
Organizatia reuneste in grupuri de munca indivizi cu personalitati, mentalitati, educatie, sisteme de valori si comportamente diferite. De aceea, mentinerea unei armonii perfecte nu poate fi decat o iluizie. In orice organizatie apar si se manifesta diferite conflicte, dezacorduri si contradictii ca urmare a faptului ca pe baza conditiilor concrete apar diferite idei, tendinte si interese in legatura cu solutionarea diferitelor probleme, de natura tehnica, economica, organizatorica si sociala. Competitia si cooperarea se realizeaza, oriunde si oricand, pe fondul unor elemente conflictuale, cu amplitudini si evolutii diferite de la un caz la altul.

Conflictul este o componenta a vietii de grup, iar aparitia conflictelor trebuie privita ca o stare fireasca, in cea mai mare parte inevitabila.Prezentat initial intr-o lumina nefavorabila, termenul "conflict" are o conotatie negativa. Cand cadrul de desfasurare a conflictului este locul de munca, acest termen este total dezagreabil, el poate aduce dupa sine un climat de lucru nefavorabil, sanctiuni sau chiar concedieri.

In aceasta acceptiune, conflictul a fost definit ca o stare tensionala ce apare atunci cand doua sau mai multe parti din cadrul organizatiei trebuie sa intre in interactiune pentru a indeplini o sarcina, a lua o decizie si sa realize un obiectiv sau a solutiona o problema.Partile aflate in conflict isi influenteaza colegii, colaboratorii sau prietenii, care fie se alatura grupului, fie raman in expectativa. Atata timp cat conflictul ramane nerezolvat, performantele organizatiei sunt afectate, iar relatiile de munca ale celor implicati direct sunt deteriorate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.