Proiect tehnici de vanzare

Trimis la data: 2015-01-12
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: cernatelena5
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vanzarea este definita ca fiind o tranzactie in care ambele parti schimba anumite lucruri despre care au convenit ca au aceeasi valoare (cu precizarea ca valoarea unui lucru este stabilita in functie de situatie si in mod subiectiv).
Aceasta definitie isi gaseste aplicabilitatea de fiecare data cand intra in legatura cu altcineva ea depaseste cu mult domeniul strict comercial. Astfel, orice fel de relatie cu ceilalti presupune o vanzare, deoarece se schimba permanent ceva (bani, marfa, informatii, servicii, dar si salutari, complimente etc.) si trebuie sa fie convins si interlocutorul ca aceasta tranzactie este profitabila pentru amandoi.
In orice vanzare, ceea ce se vinde este utilitatea pe care produsul o ofera clientului. Utilitatea este lucrul care trebuie vandut, in timp ce obiectul constituie numai pretextul. Uneori, a descoperi utilitatea unui produs/serviciu este usor, dar deseori problema trebuie analizata cu atentie.
Traditia ameridiana il venereaza de secole pe "omul care aduce ploaia". Se presupune ca acest vrajitor folosea puteri magice pentru a aduce ploaia - cea care facea recoltele bogate din care se hraneau oamenii. Fara ploaie, oamenii s-ar fi istovit, ar fi murit sau ar fi trebuit sa se muta in alta parte.

Astazi, omul care aduce ploaia este cel care aduce venituri in organizatie, fie ea orientate spre profit, fie nonprofit. Aceste venituri provin de la client sau de la finantatori. Ele sunt aqua viva - resursa vitala a organizatiei. Fara ele, organizatia moare. Ploaia inseamna, pentru o companie, banii clientilor.
Expresia "omul care aduce ploaia" este folosita in serviciile profesionale, mai ales in domeniile juridic, de afaceri, contabilitate, investitii bancare, publicitate si arhitectura.

In aceste domenii, "cei care aduc ploaia" sunt acele doua sau mai multe persoane din firma care aduc cei mai multi client noi si cele mai multe oportunitati de afaceri.Oamenii care aduc ploaia se numara printre cei mai bine platiti angajati din orice companie si din orice domeniu. Ei pot avea functii diferite: proprietar, partener, manager, reprezentant de vanzari, CEO, agent, director executive sau collector de fonduri.

Cel mai important factor de succes pentru orice afacere sau organizatie este sa aiba client. Ei sunt mai important decat ideea de afacere, produsele, utilajele, cladirile, finantarile sau angajatii. Banii clientilor platesc salariile tuturor, contributiile la fondurile de pensii, cotizatiile diverse, bonusurile, vacantele, asigurarile medicale, calculatoarele, mobila de birou. Clientii sunt cunoscuti sub mai multe nume: membri, student, fani, soldati, enoriasi sau pacienti. Oricum i-am numi, clientii sunt viata organizatiei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.