Proiectarea organizarii si gestionarea personalului

Trimis la data: 2014-09-08
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 44
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Dan_D
Dimensiune: 472kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Rata activelor imobilizate a crescut de la 2,3% in anul 2004, la 6,5% in anul 2005 si 9,7% in anul 2006, ceea ce inseamna ca gradul de investire al capitalului a crescut de la o perioada la alta. Acest lucru se datoreaza faptului ca ponderea activelor imobilizate creste in totalul activului ca urmare a modificarii valorii activului total intr-o proportie mai mica decat cea a imobilizarilor (IAi > IAt).
In dinamica se constata o crestere a ponderii imobilizarilor in total patrimoniu. Astfel in intervalul 2004/2005 cresterea ponderii activelor imobilizate cu 4,2 puncte procentuale este determinata de faptul ca IAi > IAt.
Rata imobilizarilor corporale calculata prin raportarea imobilizarilor corporale la active imobilizate nete este constanta si anume 100% deoarece imobilizarile corporale se identifica cu activele imobilizate nete.Daca se raporteaza imobilizarile corporale se obtin datele si explicatiile de la rata activelor imobilizate.
Rata activelor circulante a scazut de la 97,7% in anul 2004, la 93,5% in anul 2005 si 90,3% in anul 2006. Acest lucru se datoreaza faptului ca ponderea activelor circulante scade in totalul activului ca urmare a modificarii valorii activului circulant intr-o proportie mai mica decat cea a activului total (IAc < IAt).

In dinamica se constata o scadere a ponderii activelor circulante in total patrimoniu. Astfel in intervalul 2004/2005 scaderea ponderii activelor circulante cu 4,2 puncte procentuale este determinata de faptul ca IAc < IAt, cresc activele circulante cu 80,9% insa cresterea acestora este devansata de cresterea cu 89,1% a activului total. Situatia se apreciaza ca fiind nefavorabila, deoarece cresterea activelor circulante cu 80,9% contribuie la scaderea vitezei de rotatie a acestora prin cifra de afaceri.

Scaderea ratei cu 3,2 puncte procentuale in anul 2006 fata de anul precedent se explica prin faptul ca scaderea activelor circulante cu 32,8% este mai mare decat scaderea activului total care scade cu 30,4%. In anul 2006 pe fondul unei scaderi de 32,8 % a activelor circulante, cifra de afaceri obtinuta creste cu 18,4%, situatia se apreciaza ca fiind favorabila, deoarece creste viteza de rotatie a imobilizarilor prin cifra de afaceri ICA>IAi.

Rata investitiilor financiare pe termen scurt reflecta ponderea investitiilor financiare pe termen scurt pe care le are intreprinderea in total active circulante. Nivelul acestei rate depinde de strategia intreprinderii si de nivelul disponibilitatilor banesti disponibile. Pentru intreprinderile romanesti, nivelul acestei rate este nesemnificativ sau, de cele mai multe ori zero.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.