Proiectul Lucid

Trimis la data: 2014-01-08 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 15 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 33kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Traim deci intr-o lume in care toata creatia devine o insiruire enorma de informatii. Se numara, se codifica si se inmatriculeaza totul, inclusiv oamenii: "Marfa de aur si de argint, pietre pretioase si margaritare, vison si porfira, matase si stofa stacojie, tot felul de lemn bine mirositor si tot felul de lucruri de fildes, de lemn de mare pret si marfa de arama si de fier si de marmura, si scortisoara si balsam si mirodenii si mir si tamaie si vin si untdelemn si faina de grau curat si grau si vite si oi si cai si carute si trupuri si suflete de oamenii." (Apoc. 18:13)

Totul, deci, devine numar, devine informatie. Care informatie trebuie sa curga, firesc, spre un centru de date, prin intermediul unei retele mondiale de comunicatii. Controlul se poate detine doar avandu-se un centru, asa cum paianjenul se afla in mijlocul plasei. Dar, pentru ca reteaua sa fie acceptata de opinia publica, trebuia sa i se creeze un cadru legal corespunzator si sa i se dea un aspect de "protectie sociala". Lucru care s-a petrecut nu de mult, intregul sistem fiind prezentat in mass-media cu un machiaj perfect si un nume pe masura:

"L.U.C.I.D. Project - A Universal Information Identification System".
Proiectul L.U.C.I.D. as- Un sistem universal informational de identificare -Proiectul a fost dat publicitatii intr-un periodic al politistilor din sectorul stupefiante al Ministerul de Interne SUA, "Narc Officer", din septembrie - octombrie 1995 11 si a aparut in urma votarii noii legi antiterorism din anul 1994 intitulata "Omnibus Anti-Crime Bill". Specific si demn de retinut pentru noua hotarare legislative este faptul ca imputerniceste reprezentantii legii sa aresteze si sa incarcereze imediat orice "suspect" de actiuni teroriste.

Trebuie subliniat ca acest tip de lege care incalca flagrant principiul de baza al justitiei internationale si al libertatii umane - principiul prezumtiei de nevinovatie - a stat la baza crearii unei copii fidele a sistemului L.U.C.I.D., sau mai bine zis a unei anexe a acestuia: este vorba de sistemul european de informatii Schengen, de care ne vom ocupa mai tarziu.

Dar ce este de fapt L.U.C.I.D.? Este un sistem gigantic, planetar, de colectare si prelucrare a datelor privind identitatea fiecarei fiinte umane. La prima vedere ar parea ca acest proiect s-ar aplica doar infractorilor, insa scopul sau devine limpede daca vom afla ca principiul de baza al L.U.C.I.D. consta in eliberarea, pentru fiecare individ, inca de la nastere, a unei cartele electronice de identitate multifunctionala:

va cuprinde adica buletinul de identitate, pasaportul, contul bancar, cartea de sanatate, permisul de conducere, cartea de munca, livretul militar - intr-un cuvant, toate actele de folosinta sociala ale unei persoane. In plus, puterea uriasa de inmagazinare a datelor va crea acestei cartele posibilitatea detinerii unui numar foarte mare de informatii despre viata particulara a individului: istoricul familiei, comportamentul social, optiunile politico-religioase, etc., date pe care posesorul nu le va putea citi ori modifica, aceasta facandu-se "de la centru".

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.