Promovarea ofertei turistice a agentiei de turism Unirea

Trimis la data: 2014-10-28
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 39
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Alexandru_G
Dimensiune: 281kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Campania de promovare a produsului turistic al Agentiei Unirea, in cazul de fata, oferta pentru litoral si munte, vara 2003, a inceput din luna mai si va continua agresiv in luna iunie, dupa care din septembrie va incepe promovarea produsului turistic pentru toamna.
Materialele promotionale ale firmei sunt redactate tinand cont de personalitatea clientilor carora li se adreseaza, pentru ca acestia sa se regaseasca in ele.Promovarea produsului turistic al Agentiei Unirea se realizeaza prin presa scrisa (ziare: "Ziarul de Iasi", "Ieseanul"), prin reclame la posturile locale de radio ("Radio Contact", "Radio Nord-Est") si prin posturile locale de televiziune ("ProTV" si "M. Bit").
Principalele mijloace publicitare prin care se promoveaza oferta de turism sunt afisele (la punctele de lucru, in Iasi, la facultati, in camine studentesti, in scoli), materialele tiparite (pliante, fluturasi - distribuite la punctele de lucru, la concerte in oras, la diferite evenimente, in cutiile postale etc) si Internetul, care este un mijloc eficient pentru reclama, dat fiind posibilitatea acestuia de a ajunge direct la domiciliul consumatorului de turism.

Publicitatea directa
Se realizeaza fie prin contact nemijlocit cu clientul (la diferite expozitii), fie prin intermediul faxului, telefonului si postei.
Relatiile publice
Mijloacele de informare utilizate in relatiile publice sunt in functie de categoria de public vizata. Relatiile cu publicul intern se realizeaza prin seminarii, reuniuni, conferinte, jurnale interne, sarbatori ale firmei, iar relatiile cu publicul extern se bazeaza pe vizite ale ziaristilor, jurnale, reviste, buletine de informare etc.

Promovarea vanzarilor
Dintre mijloacele de promovare a vanzarilor, cele mai utilizate de Agentia de Turism Unirea sunt:Reducerile de tarife (oferte speciale) pentru atragerea de noi clienti si pentru a creste frecventa cumpararilor. Publicitatea la locul vanzarii (PLV) care se realizeaza in incinta agentiei de turism. Avantajul ei este acela ca poate provoca cumpararea pe loc, inlaturand pericolul uitarii mesajului de catre client.

Fortele de vanzare
Agentii de turism sunt "ochii si urechile" agentiei deoarece au contact direct si permanent cu clientii, principalele lor sarcini fiind participarea la saloane si targuri de turism, stabilirea de contacte cu clientii potentiali, negocierea si incheierea contractelor, vanzarea propriu-zisa a produselor turistice etc.Materialele publicitare turistice puse la dispozitia turistilor in vederea incheierii unui contract - cataloage sau pliante - trebuie sa indice, in mod lizibil, clar si precis, pretul si informatiile corespunzatoare referitoare la:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.