Promovarea pensiunii Viseul de Sus

Trimis la data: 2013-10-27
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 7.58 / 10
Downloads: 0
Autor: simonaeee
Dimensiune: 1951kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Valea Vaserului este una dintre cele mai salbatice si mai frumoase vai din Romania, traseu strabatut pe o distanta de 43 km pe calea ferata forestiera interbelica, pastrata miraculos in perioada de glorie a drumurilor forestiere, oferind un acces inedit spre numeroase puncte de plecare spre trasee turistice montane in Muntii Maramuresului (Valea Scradei, Novat, Cozia, Novicior, Bardau, Botizu, Suligu, Faina, Lostun, Miraj, Macarlau, Valea Babei, Ivascoaia, Catarama, Comanu).
Stanci si defilee (in tronsoanele Glimboaca - Novicior si Bardau - Botizu), alterneaza cu portiuni calme, cu luminisuri si izvoare minerale - Valea Pestilor, Valea Coziei, Novicior, Suligu de Sus (intens exploatate in trecut, imbuteliat si chiar exportat), Mihoaia, Faina, Lostun, Novat, Valea Boului. Suligu, aflat la 860 m altitudine, are ape feruginoase si bicarbonate, indicate in anemie, debilitate, convalescenta, afectiuni ale aparatului respirator si digestiv.

Intre anii 1930-1933 pe Valea Vaserului s-a construit o linie ferata cu ecartament ingust, pe care se transporta, cu ajutorul trenului, lemnul exploatat de pe Vale. Dar aceste locuri nu sunt numai niste domenii ale lemnului, caci frumusetea locurilor atrage anual multi turisti ce vor sa cunoasca locuri noi, mai putin atinse de aripa civilizatiei, in sensul conservarii lor in stare autentica, locuri uneori greu accesibile turistului amator, dar pline de farmec. Defileul de 43 km este strabatut cu "mocanita", atractia nr. 1 a zonei, un trenulet forestier dotat cu vagoane de calatori de tip muzeal, cu incalzire cu sobe de lemn, tras de locomotive cu aburi, mijloc de transport pe cale de disparitie in alte regiuni.

Vaserul este un univers aparte al turismului romanesc, spatiul unde se ajunge cu locomotiva seculara.Orasul Viseu de Sus face parte dintr-o zona turistica cu valoare consacrata la nivel national, care se remarca printr-un mediu natural variat deosebit de atractiv si o zestre cultural arhaica cu vechime milenara. Aceste atribute au facut ca zona sa fie permanent in atentia turistilor atat romani cat si straini.

Alaturi de frumusetile naturale, in Depresiunea Maramuresului uimitoare sunt mai ales bogatia si originalitatea fenomenului de cultura materiala si spirituala ale caror marturii sunt reprezentate de numeroase obiective cu valente turistice.Pensiunea Vaser este situata in Viseul de Sus, judetul Maramures, inconjurata de dealuri muntoase si peisaje specifice zone. Pensiunea ofera conditii excelente pentru petrecerea vacantei, concediului sau weekend-ului, intr-un cadru pitoresc, cu privelisti superbe, conferind turistilor liniste si intimitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.