Promovarea vanzarilor in cadrul unei agentii de turism

Trimis la data: 2012-04-20
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 1
Autor: Alick_11
Dimensiune: 22kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pentru a fi cunoscute, intreprinderile moderne de turism au adoptat instituirea unui sistem coerent, care sa asigure o permanenta comunicare intre ofertanti si distribuitori, pe de o parte, si utilizatori, pe de alta parte. Sistemul de comunicare implica "utilizarea unor forme variate de informare si stimulare a beneficiarilor produsului turistic, menite sa prezinte oferta turistica in toata complexitatea sa, dar si sa provoace o serie de modificari favorabile in mentalitatea si obiceiurile acestora" .
Orice comunicatie de marketing, fie sub forma publicitatii turistice, fie sub forma unor "relatii publice", are functia de a crea o stare de spirit favorabila receptarii obiectului comunicarii: produsul turistic oferit de o statiune. Comportamentul viitorului utilizator se poate schimba treptat, evoluand de la indiferenta fata de o anumita destinatie turistica, pana la cunoastere, intelegere, convingere si, in ultima instanta actiune: luarea deciziei de cumparare a produsului turistic.

Sistemul de comunicatii destinat promovarii unui produs turistic trebuie sa se bazeze pe studierea nevoilor, a motivatiilor viitorilor turisti si a indoielilor acestora.Mixul comunicatiilor de marketing este constituit din totalitatea informatiilor referitoare la valorile turistice si la politica turistica a tarii si presupune segmentarea pietei turistice, in vederea conceperii mijloacelor de comunicare potrivite pentru a transmite mesaje unei piete precis delimitate si in functie de canalele de comunicatie disponibile.

Fiecare forma reprezinta modalitati importante ale promovarii si recurge la mijloace si metode specifice de actiune: publicitatea creeaza o imagine favorabila a ofertei si atrage potentiali turisti; promovarea vanzarilor stimuleaza cererea, iar relatiile publice sustin un dialog continuu cu diferite categorii de utilizatori.a) Ca si in cazul altor produse si servicii destinate consumatorilor individuali, publicitatea reprezinta principala activitate de natura promotionala, fiind chiar considerata "nervul politicii de comunicatie a intreprinderii"

si definita de M. Bruhn ca fiind "o forma speciala de comunicare in masa, care, prin intermediul mijlocului de comunicare ales, se adreseaza unor grupuri-tinta specifice intreprinderii, pentru a-si atinge scopurile de comunicare." Este o tehnica de marketing utilizata pentru a crea o imagine favorabila unui produs si pentru a impinge cumparatorul potential catre produs, in acest scop urmarind :
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.