Proprietati fizico-chimice - Masa moleculara

Trimis la data: 2010-05-06
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.95 / 10
Downloads: 22
Autor: Costina Maguras
Dimensiune: 11kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Masa moleculara
Datorita formarii aproape in exclusivitate din aminoacizi, putem considera proteinele ca fiind de fapt niste polipeptide, cu masa mo moleculara foarte mare intre 10.000 si 6.000.0000.Masa moleculara se determina prin diferite metode, mai ales in cazul proteinelor cu masa moleculara foarte mare ca de exemplu proteina C reactiva. Masa moleculara a diferitelor proteine.
Deoarece la multe proteine masa moleculara apare ca un multiplu de 17,500, multa vreme s-a mers pe ipoteza ca particulele proteice sunt formate prin unirea mai multor molecule de baza ce au masa moleculara in jurul valorii de 17,500. Aceste molecule de baza s-ar putea uni intre ele prin asa numitele valente reziduale, ducind la formarea de agregate moleculare.

Atunci cind are loc ruperea acestor valente reziduale ar avea loc doar modificarea propriettilor fizice ale proteinelor, in timp ce daca are loc ruperea legaturilor principale (legaturile peptidice), proteina isi modifica proprietatile fizico-chimice.

Proprietati chimice
Aminoacizi standard
Din punct de vedere chimic, proteinele sunt heteropolimeri constituiti din 20 de L-α aminoacizi (asa numitii aminoacizi standard vezi tabelul), in care gruparile carboxil se pot combina cu gruparile amino formind legaturi peptidice, formind lanturile peptidice. Aminoacizii standard au proprietati variate, proprietati care sunt direct responsabile de structura tridimensionala a proteinei, dar si de proprietatile acesteia.

Responsabile de proprietatile chimice sunt aceleasi grupari carboxil si amino libere, neimplicate in formarea legaturilor peptidice, insa mai intervin si diferitii radicali grefati pe scheletul proteinei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.