Protectia consumatorului la magazinul SC Daniel SRL

Trimis la data: 2009-06-23 Materia: Comert Nivel: Liceu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 734
Autor: Corinutza_fire Dimensiune: 6kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Sc Daniel srl este o firma infiintata in anul 1991 avand o mare recunoastere pe piata din Romania, clientii beneficiind de cea mai buna calitate a produselor si serviciilor oferite. Angajatii firmei nu comercializeaza produsele care prezinta abateri de la caracteristicile de calitate, produsele fiind testate si verificate inainte de a fi comercializate, astfel încât acestea să nu afecteze viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor;

- Consumatorii sunt informati in mod corect si complet asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor oferite, astfel incat sa aibe posibilitatea de a face o alegere rationala, in conformitate cu interesele lor.

- In cazul in care produsele sau serviciile achizitionate de client se defecteaza pe perioada termenului de garantie, angajatii firmei au obligatia fata de client să asigure şi să suporte toate cheltuielile pentru punerea în funcţiune, întreţinerea, repararea sau înlocuirea acestora, precum şi cheltuielile de manipulare, diagnosticare, expertizare, montare, ambalare şi transport aferente.

- La achizitionarea unui produs nou de catre clienti, angajatii firmei sc Daniel srl, demonstreaza acestora modul de utilizare si functionalitate al produselor/serviciilor .

- Angajatii firmei Daniel srl isi sfatuiesc clientii, ca dupa achizitionarea unui produs sau serviciu, constata ca este necorespunzator din punct de vedere calitativ, sunt sfatuiti sa nu mai foloseasca produsul si sa actioneze imediat pentru rezolvarea nemultumirii.

- Produsele firmei sunt pastrate in depozit pe paleti si suporti speciali din lemn, depozitul fiind aerisit si ventilat cu o temperature optima de pastrare.

- In cazul in care in magazin exista produse cu instrumente de utilizare sau piese componente lipsa, comerciantul retrage produsul si nu il mai comercializeaza.

- In sala de vanzare produsele electrocasnice sunt etichetate cu elementele de informare inscrise in limba romana, indiferent de tara de origine a produsului sau serviciului, sau dupa caz, inscrise pe produs sau ambalajul de vanzare si in cartea tehnica, instructiunile de utilizare ce insotesc produsul in functie de natura acestuia.

- Etichetele contin urmatoarele elemente informative: denumirea produsului, marca producatorului, pret, cantitate, termen de garantie si dupa caz pincipalele caracteristici tehnice si calitative, contradictii si mod de utilizare, manipulare, transport si pastrare.

- Certificatul de garantie este predat consumatorului(client), cu mentiunile dupa caz, numarul certificatului de conformitate, semnat si stampilat de catre producator si vanzator. Certificatul de garantie precizeaza elementele de identificare ale produsului, durata medie de utilizare, termenul de garantie, modalitatea de asigurare a garantiei(intretinere, reparatii, inlocuire), inclusiv denumirea si adresa unitatii specializate cu care exista incheiat contractul de service, precum si rubrici pentru evidenta activitatilor de service incheiate, prestate asupra produsului respectiv.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.