Protectia muncii

Trimis la data: 2015-11-05 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 15 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Aura_O Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Protectia muncii este un sistem de masuri si mijloace social-economice, organizatorice, tehnice, profilactic-curative, care actioneaza in baza actelor legislative si normative si care asigura securitatea angajatului, pastrarea sanatatii si a capacitatii de munca a acestuia in procesul de munca.
Scopul protectiei muncii este de a reduce la minimum, probabilitatea afectarii sau imbolnavirii angajatului cu crearea concomitenta a conditiilor confortabile de munca la o productivitate maximala a acesteia.

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale exercita coordonarea activitatii de protectie a muncii in Republica Moldova.
Normele de protectie a muncii si normele de igiena muncii se emit de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si de Ministerul Sanatatii dupa consultarea patronatelor si sindicatelor.[10]
Pentru realizarea lucrului metodoorganizatoric de protectie a muncii la intreprinderea de sticla este fondat cabinetul de protectie a muncii.

Instructajul introductiv se petrece cu toti cei cae intra la intreprindere la lucru permanent sau temporar, indiferent de calificare, specialitate sau de stagiul de lucru al lor, deasemenea cu muncitorii, recomandatii la intreprinderele pentru indeplinerea lucrarilor de la alte organizatii, cu practicantii care-si petrec practica la intreprindere, admise pe teritoriul intreprinderii sau in sectiile de producere pentru indeplinirea lucrarilor.

Instructajul introductiv il petrece inginerul de protectie a muncii si tehnica securitatii in cabinetul de protectie a muncii, iar cu muncitorii inginero - tehnici, cu specialistii tineri si cu elevii institutiilor de invatamint - inginerul sef al intreprinderii.
Instructajul introductiv se inregistreaza in Registrul de inregistrare a instructajului introductiv de protectie a muncii, sanitarie de producere, securitate antiincendiara si acordarea primului ajutor care Instructajul primar se petrece nemijlocit la locul de lucru inainte de admitere la lucru cu toti muncitorii intrati la intreprindere, dupa petrecerera instructajului introductiv deasemnea cu muncitorii transferati la alt lucru.

La instructajul primar muncitorului ii sunt aratate toate locurile periculoase la utilaj si la locul de lucru, metodele de organizare corecta si asigurea locului de lucru, deasemenea i se dau indicatii de interzicere de a folosi metode periculoase in lucrul sau alte actiuni, care pot duce la traumatism sau imbolnavire. Instructajul secundar cu scopul controlarii si perfectionarii nivelului de protectie a muncii se petrece nemijlocit la locul de lucru cu toti muncitorii indiferent de calificarea lor, specialitatea si stagiul de lucru.

Instructajele primar si secundar se inregistreaza in Registrul de inregistrare a instructajelor primar si secundar de protectie a muncii, tehnica securitatii si securitatea anincendiara, care se pastreaza la conducatorul lucrarilor, in subordonarea caruia se gasesc muncitorii.[10]

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.