Protocoale - Frame Relay

Trimis la data: 2005-06-14
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 11
Nota: 7.69 / 10
Downloads: 975
Autor: Ingrid
Dimensiune: 434kb
Voturi: 54
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
În principal, Frame Relay este o tehnologie succesoare tehnologiei X.25, care a fost concepută pentru a fi robustă datorită existenţei circuitelor analoage, mult prea susceptibile la interferenţe şi generatoare de erori. Tehnologia X.25 a fost construită pentru a oferi posibilitatea refacerii erorilor şi presupunea în principiu corectarea erorilor, secvenţialitatea şi controlul fluxului.
Tehnologia Frame Relay este similară într-un fel cu X.25 dar, lucrează doar la primele două niveluri ale stivei de protocoale OSI. Se elimină astfel corecţia erorilor de la nivelul 3. De asemenea, Frame Relay nu se preocupă de secvenţialitate, fiind o versiune mai "fluidă", ce profită de avantajele progreselor la nivel de infrastructură.

La fel ca şi X.25, folsoseşte cadre de lungime variabilă, făcând foarte puţină procesare. Operaţiunea care se face este urmatoarea: se ia un pachet de date care se transmite urmatorului nod cu o foarte mică întârziere, lucru aflat în beneficiul aplicatiilor (voce, video etc.) ce depind de aceste întârzieri. Viteza cu care se transmit datele este mult mai mare (deocamdată maximum 45 Mbps).

Tehnologia Frame Relay foloseşte avantajele statistice ale comutării pachetelor folosind mai eficient lăţimea de bandă prin multiplexarea pachetelor individuale în reţeaua WAN. Cadrele de lungime variabilă sunt ideale pentru transmiterea datelor în reţea si formarea fluxurilor de trafic; ruterele Frame Relay pot prelua un cadru Frame Relay pentru a-l transmite mai departe de-a lungul unui circuit virtual.

Avantaje:De la început se impune observaţia că avantajele implementării tehnologiei Frame Relay pentru un furnizor de servicii (Service Provider - SP) sunt de nivel strategic (au multiple repercursiuni legate de costurile implicate în afacere, de profiturile realizate, de dezvoltarea ulterioară a firmei etc.).

Beneficiile oferite de această tehnologie sunt numeroase, dar putem evidenţia trei dintre acestea mai importante: costuri reduse de operare si întreţinere a reţelei – costurile sunt avantajoase atât pentru beneficiari cât şi pentru furnizorii de servicii, flexibilitate şi scalabilitate, uşurinţa şi eficienţa cu care este utilizată lăţimea de bandă în Frame Relay.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.