Psihogenetica

Trimis la data: 2011-11-06
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 61
Nota: 9.74 / 10
Downloads: 117
Autor: Diana
Dimensiune: 1533kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Genetica umana studiaza ereditatea si variabilitatea fiintelor umane.
Ereditatea este proprietatea unui individ de a transmite la urmasi caracterele sale personale precum si cele ale speciei careia ii apartine. Variabilitatea reprezinta fenomenele care produc diferentele genetice dintre indivizii unei populatii, precum si intre populatii diferite.
Tulburari de personalitate antisociala si comportament criminal
Mult mai multe cercetari genetice s-au concentrat asupra tulburarilor de personalitate antisociala decat asupra altor asemenea tulburari.
Ex.: a minti, a fura, a insela etc. Punctul extrem al acestui comportament este indiferenta cronica fata de ceilalti sau de violare a drepturilor lor.

Casatoria este adesea marcata de lipsa de preocupare pentru partener si uneori de violenta fizica. Comportametul impulsiv, cuplat cu absenta sentimentului de vinovatie saua remuscarii, este adesea asociat cu repetate incalcari ale legii. Astfel de infractiuni incep in adolescenta cu acte delicvente marunte, minciuni si vandalism; multi dintre ei comit acte de violenta sau de nepasare grosolana.

Comportamentul este accentuat sub influenta alcoolului sau a drogurilor.
Acum un secol, cand se aprecia ca acest comportament provine de la o boala mintala, asemenea indivizi au fost numiti psihopati. Mai tarziu au fost numiti sociopati, odata cu afirmarea sociologiei ca stinta si cu prezumtia ca acest comportament este cauzat de conditiile sociale.

Astazi este recunoscut faptul ca unele comportamente antisociale, desi nu toate, sunt datorate unor tulburari psihice care au fost numite tulburari de personalitate antisociala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.