Psihologia relatiilor interindividuale

Trimis la data: 2010-02-10
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.50 / 10
Downloads: 17
Autor: Aly
Dimensiune: 10kb
Voturi: 7
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Prin intermediul acestei lucrari doresc a aduce in discutie premisele constiintei si pshihologiei morale care au aparut odata cu aparitia framantarilor indivizilor, coplesiti de multitudinea problemelor de viata si de existenta ce a luat fiinta datorita dezvoltarii constiintei de sine si de grup condimentata cu intelepciune morala, ce surprinde toate aspectele multilaterale ale vietii oamenilor.
Binecunoscut este oamenilor ca omul pe durata existentei sale nu intalneste numai obiecte, lucruri ci fiinte vii cu care trebuie sa intretina relatii diversificate de prietenie, respect sau sprijin.
Constituierea unui astfel de grup este un moment crucial datorita faptului ca aceasta couniune i-a nastere prin dialog, si se mentine atata timp cat flacara prieteniei este intretinuta.

Aceste relatii nu sunt privite ca niste legi normale ce acopera trebuintele umane deoarece pentru om , tot dansul personal este cel mai de pretuit devenind odata cu trecerea anilor, o persoana matura, ce tinde spre perfectiune, si devine o personalitate.

El poate intretine relatii cu persoanele dragi din preajma insa cu indivizi ce nu fac parte din cercul de prieteni acesta incercand sa se oglindeasca in personalitatile acestora, un aspect esential al relatiilor interpersonale, fiind in acelasi timp si un schimb de relatii constiente ce arata insasi conditia umana , ce de desprinde considerabil de conditia animala.

Actul pshihologic de comunicatie intercerebralaa este actul fundamental in dezvoltarea relatiilor multilaterale dintre oameni totodata astfel viata umana capatand un sens : “sensul vietii umane” ce este luminat de constiinta de sine a acestuia.

Constituirea grupului uman este un moment crucial in dezvoltarea speciei umane datorita faptului ca oamenii trebuie sa comunice intre ei, sa faca schimb de idei sis a se asocieze in vederea rezolvarii problemele intalnite pe drumul vietii , sa-si intretina existenta prin producerea de bunuri pentru satisfacerea nevoilor umane cum ar fi nevoia de hrana, de imbracaminte, de stabilitate finaciara sau nevoia de de implinire, de sprijin emotional.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.