Publicitate online

Trimis la data: 2015-06-07
Materia: Publicitate-PR
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: George_S
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Conform unui studiu intreprins de DMA (Direct Market Association) s-a concluzionat ca cresterea utilizatorilor de internet si a veniturilor din comertul electronic a generat marketingul online.
- Cu tehnologia Internet orice creator de publicitate ajunge la consumator, indiferent de timpul si locul in care se gaseste acesta;
- Informatia este trimisa prin email sau web este primita instantaneu. De aceea Internetul favorizeaza marketingul global si e-commerce. Comunicarea electronica se face cu preturi mai mici;
- Marketingul si publicitatea pe Internet sunt de 60 - 65% mai ieftine decat cele traditionale;
Analiza datelor din bazele de date consumator stocate pe servere web obtinute din formulare electronice, capabile sa inregistreze informatiile dorite despre consumatorii, dar sa elaboreze si situatii legate de activitatea de publicitate a agentiei si din rapoartele tehnice oferite de furnizorii de servicii Internet ai agentiei de publicitate care inregistreaza activitatea desfasurata pe serverul acesteia.

Aceste rapoarte surprind atat aspectele pozitive cat si aspectele negative ale ritmului navigarii din paginile site-urilor comerciale, exprimate prin numarul de utilizatori ai site-ului, numarul de solicitari ale ueni pagini, calea urmata de utilizatori pana la accesarea acestor pagini, tarile de unde provin utilizatorii (informatie obtinuta din adresa web de la care vizitatorii acceseaza site-ul), zilele si orele cu trafic mare de informatie, motoarele de cautare activate pentru a gasi informatia site-ului si a altora de aceeasi factura.

Analiza datelor obtinute din bazele de date utilizator si din rapoartele oferite de utilizatorul de Internet permit evidentierea unor aspecte si luarea de decizii corecte de catre agentii de publicitate pe Internet: adaptarea la nevoile utilizatorului, eficienta plasarii formelor de publicitate, atragerea de parteneri si sponsori.
2. Strategii pentru campanii de publicitate pe Internet

Publicitatea este aceea activitate a carui scop este de a face cunoscuta o anumita marca si de a incita publicul sa cumpere un produs sau sa utilizeze un anumit serviciu. Acest scop este indeplinit folosind un ansamblu de mijloace si tehnici. Unul dintre cei mai noi suporti ai publicitatii este Internetul.Marketingul online (comercializare) este ansamblul de actiuni pentru cunoasterea unui obiect, de a prevedea si eventual de a stimula necesitatile consumatorilor in privinta produselor si de a adapta aparatul productiv si comercial la necesitati precise.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.