Publicitate pe internet

Trimis la data: 2003-01-06
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 8.00 / 10
Downloads: 850
Autor: Seitan Adrian
Dimensiune: 35kb
Voturi: 32
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Publicitate pe internet
Aproximativ 240 milioane de oameni din toata lumea au acces la World Wide Web (WWW). Indiferent de obiectul de activitate in care se afla cineva, nu se pot ignora 240 milioane de oameni. Pentru ca cineva sa faca parte din aceasta comunitate si pentru a arata ca este interesat sa ofere produsele si serviciile sale, trebuie sa se afle pe Internet pentru ei.
Publicitate pe internet
Publicitate pe internet
Recent, odata cu cresterea accesibilitatii la Internet, EC (electronic commerce) a captat interesul consumatorilor individuali si al societatilor comerciale de orice marime si preocupari. Mai mult decat atat, cu tehnologiile avansate disponibile acum, se vorbeste tot mai des de Economia Digitala (DE - Digital Economy).

Publicitate pe internet
Odatã cu cresterea exponentialã a popularitãtii Webului - instrument primordial de utilizare a Internetului - o activitate din ce în ce mai profitabilã a început sã fie exploatatã de cãtre un numãr crescând de companii: publicitatea si marketingul electronic, instrumente ce oferã posibilitãti enorme la un cost minimal.

Publicitate pe internet
Cu mai mult de 30 milioane de utilizatori în toată lumea şi o rată de creştere a numărului de utilizatori de 10-15% pe lună, activitatea de marketing pe Internet devine mult mai uşoară decît cea prin metodele clasice. Dacă se ia în consideraţie faptul că o campanie tipică de marketing determină o rată de răspuns de cel puţin 2%, teoretic rezultă un număr de răspunsuri pe Internet de căteva mii, cel puţin.
Din ce în ce mai multe întreprinderi - din toate sectoarele economice - încep sã realizeze potentialul enorm al noului mediu de comunicatie electronicã, Internetul.

Publicitate pe internet
Pentru a avea acces la un auditoriu de câteva milioane de "spectatori" - si potentiali clienti - marile retele de televiziune oferã preturi de ordinul zecilor sau sutelor de mii de dolari pentru spoturi publicitare de 30 de secunde; pentru a atinge o asemenea audientã, doar giganti ca IBM, Coca Cola sau Ford îsi puteau permite campanii publicitare de milioane de dolari. Însã prin Internet, orice companie îsi poate asigura o prezentã neîntreruptã, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru preturi incomparabil inferioare. În plus, prin aceastã prezentã permanentã, compania îsi asigurã un serviciu de suport si informare continuu, rapid si eficace cãtre clienti.

Publicitate pe internet
Marketing sau publicitate?
Există o diferenţă esenţială între conceptele de marketing şi publicitate. Nu există publicitate gratuită pe Internet. Este adevărat, multe situri (în special motoarele de căutare mai populare) vând spaţii din paginile lor unor firme care îşi afişează mici reclame. Dar acestea nu se pot compara cu spoturile publicitare de la TV sau radio. De fapt, etica iniţială a Internetului exclude şi chiar condamnă utilizarea mesajelor comerciale. Scopul primordial al Internetului este schimbul de informaţii. Acesta este principalul obiectiv al utilizatorilor Internetului... şi aceasta este şi modalitatea prin care vă veţi atrage viitorii clienţi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.