Publicitate si promovare

Trimis la data: 2005-01-20
Materia: Publicitate-PR
Nivel: Liceu
Pagini: 33
Nota: 8.78 / 10
Downloads: 26
Autor: Mihnea Dragomescu
Dimensiune: 142kb
Voturi: 750
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
AVON COSMETICS ROMANIA este o filială a AVON INTERNATIONAL şi este o companie producătoare şi distribuitoare de produse cosmetice în sistemul de vânzări directe prin cei 90 000 de reprezentanţii pe care îi are în România.
A. SOCIETATEA
1. Fişa de identitate
a) Constituirea societăţii
În 1880 David McConnell, comis-voiajor, a început să vândă cărţi prin metoda vânzării directe. Pentru a-şi atrage mai mulţi clienţi, i-a venit ideea de a livra cărţile însoţite de mici sticluţe de parfum. Astfel a câştigat mult mai mulţi clienţi, în special în rândul femeilor.

Văzând succesul de care se bucura s-a gândit că nu ar fi o idee rea să înfiinţeze o fabrică de parfumuri. Împreună cu o bună prietenă şi colaboratoare a sa, doamna Albee – deasemeni implicată în sistemul de vânzări directe - David McConnell întemeiază în anul 1886 “California Parfume Company”. În 1887 înfiinţează primul laborator de cercetare la Suffern, New York unde şi astăzi cercetătorii descoperă formule noi.

În 1900 sunt introduse pe piaţă primele produse pentru machiaj. După 14 ani McConnell îşi extinde afacerea în afara USA prin deschiderea de birouri în Montreal, Canada. După lungi cercetări de-a lungul a peste 10 ani, în 1927 introduce pe piaţă primele produse pentru îngrijirea pielii.

Un an mai târziu lansează pe piaţă primele produse sub marca Avon: o periuţă de dinţi, o cutie de talc şi un set de machiaj. Cifra de afaceri a companiei ajunge la 2 milioane de $ şi sediul se mută în Manhatan pe Fifth Avenue.
Oficial, în 1939 comapania California Parfume Company devine AVON PRODUCTS INC.
b) Istoria societăţii

După 10 ani de la debut, în 1949, AVON PRODUCTS INC devine lider pe piaţa mondială de cosmetice, în vânzări directe.În 1954 afacerea se extinde pentru prima dată în afara continentului nord american, în Puerto Rico şi Venezuela.
În 1959 se deschid filiale în Anglia, ţara care devine şi cartierul general pentru Europa.Anul 1963 este important, fiind anul în care AVON ajunge în rândul Companiilor listate la bursa din New York.

În 1970 compania ajunge la un grad ridicat de dezvoltare oferind consumatorilor peste 800 de produse. În acelaşi an, AVON cucereşte şi piaţa asiatică prin deschiderea primei filiale din Japonia.În 1982, AVON îşi angajează propriul designer francez de parfumuri: Luis Feraud.

În 1986 se celebrează centenarul companiei.
1992 este anul în care AVON intră pe piaţa rusească. Rusia devine prima ţară în care se utilizează sistemul de coordonatori. La 4 septembrie 1997 se înfiinţează AVON ROMÂNIA.Prima comandă se înregistrează în decembrie 1997.

Începînd cu anul 2002 AVON COSMETICS ROMÂNIA primeşte premii pentru activitatea deosebită în zona Europa Centrală şi de Est:
Premiul de Excelenţă pentru lansări şi promovare de Parfumuri în Europa Centrală şi de Est.(2002)

Premiul pentru Customer Growth acordat de Avon Global. (2002)
Premiul pentru cea mai dinamică creştere a produselor de îngrijire a tenului în Europa Centrală şi de Est (2004)

c) Obiectul societăţii
AVON COSMETICS ROMANIA este o filială a AVON INTERNATIONAL şi este o companie producătoare şi distribuitoare de produse cosmetice în sistemul de vânzări directe prin cei 90 000 de reprezentanţii pe care îi are în România.

Activitatea companiei se încadrează în sfera industriei cosmeticelor.Conform unui studiu de piaţă realizat de SYNOVATE în anul 2003, după 5 ani de activitate pe piaţa românească, marca AVON ocupa locul patru în TOP 30 HIGH IMPACT BRANDS in Romania, după mărci precum Coca-Cola, Ariel şi Philips.

În 2004, Avon a fost ales în topul celor mai puternice 10 branduri pentru al doilea an consecutiv, conform unui studiu efectuat pentru revista Biz de catre Synovate România. Scopul studiului a fost să afle care sunt brandurile cu cel mai mare impact printre români.

Brandurile au ocupat locurile în top 10 ţinându-se cont de recunoaştere spontană, preferinţă şi performanţă. Mai mult, în topul celor 10 branduri de impact Avon este singurul brand de produse cosmetice şi de frumuseţe. Printre respondenţii feminini cu vârste cuprinse între 18 şi 54 de ani, Avon s-a clasat pe locul 4 după Ariel, Colgate şi Coca Cola, şi a fost cel mai bine poziţionat brand de cosmetice surclasând atât L’Oreal cât şi Dove.

“Notele atât de mari obţinute la acest studiu confirmă că Avon este lider pe piaţa produselor cosmetice din Romania. De asemenea, relevă faptul că avem o poziţie puternică pe piaţă, poziţie pe care vom continua să o întărim.” a afirmat Srdjan Mijuskovic, General Manager Romania şi Europa de Sud Est. Peste 700 de persoane din 16 oraşe au participat la acest studiu. Rezultatul studiului a fost prezentat în cadrul Forumului Biz – Strategic 2004 şi publicat în revista Biz.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.