Pupaza din tei

Trimis la data: 2014-10-12
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 9.64 / 10
Downloads: 0
Autor: sorinbologa
Dimensiune: 17kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In fiecare dimineata de vara mama il trezea cam cu sila pe Nica, amagindu-l ca are sa-l pupe cucul armenesc, adica pupaza din tei, si are sa-l spurce. Pupaza avea cuib intr-un tei foarte batran si scorburos, pe deal, la mos Andrei.
Mama l-a trimis pe Nica la tarina, sa le duca de mancare oamenilor. Baiatul, suparat ca din cauza pupezei il scoala mama cu noaptea in cap a facut ce a facut si a prins-o. A dus-o acasa si a ascuns-o in pod, sa nu-l afle mama.
Mama l-a trimis pe Nica la tarina, sa le duca de mancare oamenilor. Baiatul, suparat ca din cauza pupezei il scoala mama cu noaptea in cap a facut ce a facut si a prins-o. A dus-o acasa si a ascuns-o in pod, sa nu-l afle mama. Dupa vreo doua zile, a venit matusa Mariuca a lui mos Andrei si i-a spus mamei ca a aflat de la niste oameni care au vazut, ca Ion a furat pupaza din tei, dupa cantecul careia se trezea tot satul dimineata.

Mama nu a crezut, iar baiatul, aflat prin apropiere si auzind ce spun cele doua femei, se duse pe furis in pod si lua pasarea si porni drept la targ, sa o vanda.
La targ, un mosneag hatru a pus mana pe pasare, chipurile s-o caute de ou, si i-a dat drumul sa zboare. Nica a inceput sa tipe la mosneag, sa-i plateasca pasarea. Acesta insa, i-a spus ca
pesemne il mananca spinarea. Altul a zis sa il lase in pace ca e baiatul lui Stefan a Petrei din Humulesti si isi va gasi beleaua cu dansul daca se atinge de baiat.

Mosneagul i-a raspuns ca il cunoaste pe tata-sau si ca l-a vazut chiar adineauri prin targ.
Nica a tacut pe loc, s-a strecurat printre oameni si a luat-o la fuga spre Humulesti. Pe drum, cu inima zbatandu-se de frica si de oboseala, baiatul nu se gandea decat ca ar fi bine daca ar scapa tot asa de mama si de matusa Mariuca
Acasa, Nica afla de la fratii lui ca mama era dusa si ea la targ cu tata, iar in sat matusa Mariuca a sculat toata lumea in picioare din pricina pupezei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.