Purtare civilizata intr-o lume civilizata

Trimis la data: 2010-03-24
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 6.63 / 10
Downloads: 320
Autor: Deejay
Dimensiune: 5kb
Voturi: 13
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ne aflăm la finele secolului al XXI-lea.Trăim într-o lume în anarhie,asistăm zi de zi la imaginile cumplite de pe glob din aşa zisele zone de conflict.In astfel de condiţii mai merită să ne preocupăm de bunele maniere?Raspunsul e unul singur:buna crestere nu este şi nu va deveni inutilă.
După o scurtă perioada de viaţă, fiecare om este nevoit să recunoască că ele contribuie la formarea noastră ca oameni.Bunele maniere au radăcini într-un sentiment uman profund.Oare omul va învăţa să aibă o purtare civilizată respectând câteva reguli ce s-au impus dea lungul timpului.

,,Codul bunelor maniere” este alcătuit dintr-o mulţime de legi morale având la baza un factor comun: a nu-l deranja pe seamănul tau, al face să se simtă bine în preajma ta.

,,Când nu eşti de acord cu cineva, critică ideea şi nu persoana care o exprimă”Respectă-i pe toţi cei din jurul tău şi atunci te vei respecta pe tine însuţi, un proverb pe care-l ştiam mai de mult dar pe care debea acum am ajuns să-l înţeleg cu adevărat. Înţelegând prin asta că şi atunci când saluţi pe cineva iar acea persoană nu-ţi răspunde nu înseamnă decât că ai dovedit respect şi caracterul propriu.

Fiecare dimineaţă înseamnă de multe ori o însuţire de saluturi adresate de prima dată părinţilor şi imediat ce te porneşti către şcoală întâlneşti un număr de oameni care nu sunt legaţi poate de profesori pe care toată lumea îi salută din respect pentru statul lor ignorând adesea pro acel aproape invizibil om de servici, măturător, instalator si alte meserii mărunte, ignoraţi de cei mulţi printr-o greşită concepţie de inferioritate cauzată direct de ocupaţia lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.