Radio-Stirea

Trimis la data: 2008-09-29
Materia: Jurnalism
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.88 / 10
Downloads: 2015
Autor: Catalina
Dimensiune: 117kb
Voturi: 77
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Radio-Stirea
Pentru a capta atentia unui ascultator prima propozitie trebuie sa fie bine construita,astfel incat ascultatorul sa fie interesat,curios.In functie de ea, se castiga sau se pierde un ascultator.Redactorii aloca un timp destul de mare elaborarii propozitie initiale de efect.Aceasta trebuie sa contina elementul dominant,sa nu abata atentia ascultatorului,sa fie clara si sa nu creeze confuzii.
Radio-Stirea
Radio-Stirea
Lungimea unei stiri.Lungimea unei informatii este impusa de doua lucruri:importanta informatiei si existenta altor stiri interesante.la radio o stire de interes national poate avea un minut dar in general o stire nu trebuie sa depaseasca 12-14 randuri.

Lungimea stirilor este variata.In cadrul buletinelor de stiri durata maxima a unui material vorbit este in jur de 45 de secunde.Impreuna cu introducerea si inregistrarea dupa teren poate ajunge si la un minut.materialele vorbite inregistrate pe banda din actualitate nu vor fi mai mari de 15 secunde.

Radio-Stirea
Reguli si greseli.Cu toate ca prima propozitie este cea mai importanta aceasta nu trebuie sa fie incarcata si sa contina foarte multe detalii.Inceputurile se pot scrie si folosind putine cuvinte dar cu un impact mare asupra ascultatorului.Unul dintre lucrurile care trebuie sa fie evitat este acela de a incepe printr-o intrebare.

Sarcina ziaristului este de a informa ascultatorul,nu de a-i pune intrebari.Un lucru important in redactarea unei stiri este de a avea o ordine logica.Procedeul corect este acela cand ziaristul va cauta intrebarea pe care informatia o ridica:ce?;cand?;unde?;cine?;de ce?; si cand?.Utilizarea expresiilor argotice,abrevierilor sau initialelor fara a fi explicate, vor irita intotdeauna ascultatorul.Fluenta stirii este foarte importanta si se obtine prin folosirea cu abilitate a cuvintelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.