Raport BC Victoriabank SA

Trimis la data: 2014-06-17 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 77 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: marinka_0907 Dimensiune: 425kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
La 22 decembrie 1989 a fost fondata prima banca comerciale din Republica Moldova, BC"Victoriabank", obtinind autorizatia de activare in domeniul bancar.(Anexa 1) Aparitia acestei institutii bancare a fost posibila nu numai datorita mijloacelor financiare, dar si eforturilor conjugate ale actionarilor-fondatori: "Moldghiprostroi", "Moldghiproprom", "Moldghiintiz", intreprinderea "Aschim", "Moldgaz", primaria Chisinau, fabrica de sticla, Asociatia Cooperatista de Stat "Valeologia".
Referate similare: Nu exista referate similare

In decursul a 22 de ani aceasta banca a fost supus de multe ori situatiilor nefavorabile de pe piata, dar a reusit cu succes sa treaca de 2 crize financiare, cea din 1997 si cea de la inceputului 2008 inregistrind nu doar mentineri favorabile in pofida vremurilor grele, dar avind parte si de inovatii care au fost pe placul clientilor mereu.

Argument la toate aceste vine unile din recentele mentiuni inregistrate de BC "Victoriabank" in ultimii ani:Locul I in Rating-ul indicatorilor de activitate a bancilor conform rezultatelor anului 2010 publicat de Revista "Banci si finante. Profit"."Cea mai buna banca pentru elaborarea si implementarea noilor servicii bancare" in cadrul concursului "Banca anului 2010 din tarile CSI, Tarile Baltice si Georgia" organizat de editura Internationala "KBS-Izdat" in colaborare cu revista ucraineana "Баoesиръ" si Agentia de rating "Credit-rating".

"Cea mai buna banca pentru oferirea serviciilor populatiei" in cadrul concursului "Cele mai bune banci GUAM-2010" organizat de revista ucraineana "Баoesиръ".Oferirea serviciilor de achitare a serviciilor de labancomate.Actualitatea raportului intocmit, este argumentata prin majoritatea problemelor care persista in sistemul bancar ca: gestionare efectiva a operatiunilor bancii, minimizarea riscurilor, obtinerea increderii in rindurile populatiei atit autohtone cit si straine, mentinerea relatiilor de corespondenta cu alte banci de peste hoterele tarii.

Acestea sunt analizate in lucrarea data prin calculul anumitor indicatori de baza, care ne prezinta situatia la moment a BC "Victoriabank". Pe baza acestora se depisteaza divergentile ce apar in interioarul sistemului bancar, totodata facindu-se anumite prognoze pe viitor cu specificul de evitare a problemelor aparute anterior.

Scopul raportului este de a prezenta cunostintile acumulate in cadrul practici efectuate in aceasta banca la agentia 4, filiala 11, BC "Victoriabank" in perioada 12.03.2012-21.04.2012 si anume:
1.formarea treptata a deprinderilor de lucru in cadrul bancii;
2.aplicarea actelor ormativ-juridice si economice in practica bancara;
3.elaborarea si completarea documentelor si darilor de seama sub diferite aspecte in cadrul bancii;
4.formarea deprinderilor de comunicare cu clientii bancii;
5.analiza clientilor dupa potentialul sau economic.

Luind in consideratie ca am activat la agentia care presupune desfasurarea unui spectru mai restrins de operatiuni, in raportul dat voi prezenta informatia ce tine de activitatea agentiei date, totodata reprezentind analiza afernta conform datelor utilizate din bilantul contabil si rapoarte financiare publicate pe saitul bancii pe perioada a 3 ani. Datorita acestor date voi face concluzii referitoare la activitatea bancii si e gradului de eficacitate a managementului de gestionare a activelor si pasivelor institutiei financiare prezentind ca urmare anumite sugestii si modalitati de imbunatatire a situatiei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.