Raport de autoevaluare pentru confirmarea gradului didactic doi

Trimis la data: 2014-12-27
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 1
Autor: catana.inga
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Activez in calitate de profesor de limba si literatura romana in Liceul Teoretic "Mihail Stratulat" din 2007.
Am absolvit colegiul pedagogic "V.Lupu" din Orhei (1991) si Universitatea Pedagogica de Stat "I . Creanga" din or.Chisinau (2002) , facultatea de filologie romana .
Pina in anul 2000 am activat in calitate de invatator la clasele primare , incepind cu acest an - ca profesor de l. si lit-ra romana in s. Valea Perjei , r. Taraclia . Am avut trei promotii care au sustinut cu succes examenele.
Pe parcursul ultimilor 5 ani am predat atit in clasele gimnaziale ,cit si in cele liceale , la moment predau in cl. a VII-a , a XI-a limba si lit-ra romana si in cl. a X-XII-a - lit-ra universala .
Ca deviza in munca mea imi serveste afirmatia lui Gr. Vieru :"Arta veritabila si cinstita apara si cultiva intotdeauna omenia - cea mai importanta categorie umana ."- ma stradui sa promovez valorile general-umane , caci neamul dainuie prin Oameni . In ceea ce priveste disciplina - tind sa formez la elevi capacitatea de a vorbi - corect , coerent si argumentat , pentru ca aceasta competenta , in mastab de tara , imi pare inca la un nivel scazut.

Gindire critica -tipul de gindire care se structureaza pe baza unei atente eva-luari a premiselor si dovezilor si care formuleaza concluzii cit mai obiective luind in considerare toti factorii pertinenti si utilizind procedee logice valide.
Pe masura ce societatea se schimba tot mai rapid , ideea ca exista un volum de cunostinte care ii vor pregati pe elevi pentru viitor se bucura de tot mai putina sustinere . Prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice , scolile devin centre cu acces la informatia de ultima ora de pe intregul glob pamintesc.

In sistemul de invatamint al Republicii Moldova exista tendinta de a oferi ele-vului prea multa informatie si teorie. Cea mai mare provocare pentru un sistem educational este aceea de a preda in baza experientelor obtinute in trecut pentru generatiile care vor trai experienta de viata in viitor , nestiind de ce va avea nevoie elevul peste 10 ani in conditiile cind totul evolueaza atit de repede. De aceea lui i se vor oferi niste repere , o baza care sa-l ajute sa gaseasca informatia necesara pentru viata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.