Raport de practica

Trimis la data: 2014-03-17
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 40
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 1
Autor: alidia
Dimensiune: 180kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Am ales agentie de turism Pietricica pentru a efectua stagiul de practica cu scopul de a obtine un minim de experienta in domeniul turismului, pentru a ma familiariza cu termenii invatati la facultate si mai ales pentru ca imi place foarte mult acest domeniu, iar pe viitor mi-as dori sa lucrez intr-o agentie. Stagiul de practica s-a desfasurat in conditii bune, personalul s-a purtat frumos cu mine si eu am invatat foarte multe lucruri care o sa-mi fie de folos dupa ce termin facultatea pentru a ma angaja.

Referate similare:

Astfel desi la inceput nu stiam decat lucruri teoretice despre o agentie tour-operatoare, pe parcursul zilelor de practica am avut ocazia sa le observ si de asemenea sa le pun in practica, sub supravegherea personalului.Am analizat in deaproape activitatile angajatilor firmei si am observat ca intr-o organizatie se pune foarte mult accentul pe buna colaborare si intelegere intre angajati, indiferent de statutul acestora.
Stagiul de practica a avut loc in perioada 17 iunie - 27 iunie 2013, timp in care am urmarit indeaproape activitatea tuturor angajatilor agentiei.

Agentia de turism Pietricica a fost fondata in Piatra Neamt pe 20 August 2003 avand la baza un actionariat format din 3 persoane. Agentia are doar un singur punct de lucru situat pe Piata Stefan cel Mare nr.6, Bl. C3, ap.39 Parter Piatra Neamt - Romania.Misiunea Companiei de Turism Pietricica este de a anticipa si satisface nevoile consumatorilor oferind produse de calitate in turismul intern si international.

Forma juridica a societatii comerciale Pietricica este: societate comerciala cu raspundere limitata, ce are ca domeniu de activitate: vinderea de pachete si servicii turistice, rezervare bilete de avion, asigurare medicala turistilor si activitati de turism ca si touroperator.Bazandu-se pe experienta acumulata in domeniul turismului si profesionalismul personalului, agentia Pietricica va pune la dispozitie urmatoarele oferte privind :
Sejururi internationale si interne in sistem hotelier;
Circuite interne si mai ales internationale;
Rezervari de bilete pentru avion;
Rezervari hoteliere in tara si strainatate;
Asigurari medicale.

Cifra de afaceri a agentiei a crescut considerabil mai ales incepand cu anul 2008 datorita personalului calificat cu experienta acumulata de-a lungul celor 10 ani si o politica manageriala indreptata catre sustinerea intereselor clientului. Profitul a avut o evolutie continua in perioada 2003-2006 acesta caracterizandu-se prin cresteri periodice. In 2007 datorita crizei economice cererea pentru calatorii a scazut, ducand la scaderea destul de semnificativa a profitului net.Astfel in perioada 2008-2011 s-au realizat variatii ale profitului net. Piata serviciilor turistice in ultima perioada s-a stabilizat astfel din 2010-2011 s-a inregistrat o crestere a profitului net.

Principalii concurenti ai agentiei din Piatra Neamt sunt: PARALELA 45, EFES TOURS T, PETRO TOUR TRAVE, EMERALD TURIS.In anul 2011 agentia are un numar de 4 angajati, respectiv un director de agentie, un director de programe, un agent de turism si un contabil.Succesul agentiei depinde numai de succesul profesional personal al angajatilor. Agentia Pietricica are personal calificat cu experienta.Produsele agentiei sunt solicitate de catre persoanele care doresc sa calatoreasca, dar in acelasi timp celor care detin suficiente resurse materiale si de timp, fiind dispuse totodata sa aloce acele resurse in vederea efectuarii de calatorii, indiferent de categoria de varsta din care face parte acea persoana.

Clientii agentiei sunt persoane fizice cu venituri lunare mici, medii si mari, in general, cei care doresc sa isi petreaca timpul liber in tara sau in strainatate achizitionand pachete de servicii turistice, iar persoanele juridice, oamenii de afaceri achizitioneaza pachetele de servicii turistice pentru calatorii in interes personal.Obiectul de activitate principal al agentiei de turism Pietricica conform codificarii este 7912-Activitati ale tur-operatorilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.