Raport practica

Trimis la data: 2020-10-21
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 11
Nota: 9.21 / 10
Downloads: 0
Autor: stefanmihaela
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Raport practica in cadrul primariei
Despre institutie
Compartimentul Resurse Umane si Relatii cu Publicul
Atributiile Compartimentului Resurse Umane si Relatii cu Publicul, punctual
Limite de competenta
Responsabilitati
Practica s-a efectuat de catre studenta ...., anul II, in perioada 14.08.2018-24.08.2018, in cadrul Primariei Orasului Huedin, Strada Horea, nr 1, cel mai mare oras al judetului (singurul), fiind situat in partea de vest a acestuia, pe o intindere de 61 kmp la altitudinea de 556 m, adapostita de masivul Vladeasa care atinge inaltimea de 1838 m. Asezat intr-o depresiune larga a Muntilor Apuseni, strabatuta de raul Crisul Repede, orasul este traversat de magistrala rutiera Bucuresti - Cluj - Oradea si de cea feroviara cu acelasi parcurs. Din punct de vedere administrativ orasul include si localitatea Bicalatu.

La recensamantul din anul 2011 au fost inregistrati 9.346 locuitori, Huedin fiind cea mai mica localitate urbana a judetului Cluj. In acelasi timp, este singura localitate cu statut de oras din judet, celelalte cinci centre urbane avand statut de municipiu.

Autonomia locala se realizeaza prin unitati ale administratiei publice locale - Consiliul Local si Primarul cu executivul primariei. Consiliul Local este format din 15 membrii. Consiliul Local hotaraste, in conditiile legii, in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati publice. Dintre cele mai importante atributii ale Consiliului Local sunt: alege viceprimarul, stabileste impozitele si taxele locale, aproba bugetul local, administreaza domeniul public privat al comunei,contribuie la realizarea de masuri de protectie si asistenta sociala, etc. Avand in vedere prevederile Legii 215/2001,republicata,cu modificarle si completarile ulterioare, prin care Consiliul Local Huedin se intruneste in sedinta ordinara cel putin o data pe luna, in sedinte extraordinare ori de cate ori situatia o impune, sau , de indata, in vederea adoptarii unor hotarari sau solutionarea orcaror alte probleme care tin de Administratia Publica Locala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.