Recenzia unei carti

Trimis la data: 2014-11-05
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: aleynad
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
La inceputul secolului douazeci si unu, editia a sasea a cartii Probleme actuale de administratie publica a fost intocmita cu scopul de a oferi cunostinte teminice necesare pentru a intelege modul de functionare a administratiei publice. In perioada cresterii neincrederii in mai multe institutii din societate, cartea analizeaza modul in care ramura administrativa a guvernarii functioneaza in prezent si cum ar putea functiona. In acest sens autorul prezinta careva obiective de esenta cum ar fi:
Autorul incearca sa echilibreze perspectivele istorica, politica, organizationala, manageriala, analitica si cea referitoare la politicile privind administratia publica si abordeaza intrebarile clasice din domeniu in context contemporan. Totusi in prezenta editie exista doua modificari importante: editia se concentreaza asupra administratiei publice americane la inceputul noului secol. In toata cartea accentul se pune pe mediul actual, inclusiv subiecte legate de tehnologiile informationale si societatea globala.

La sfirsitul volumului au fost adaugate patru cazuri reale din practica adminsitratiei publice pentru profesorii ce doresc sa includa in prelegerile lor studii de caz reale, contemporane si ilustrative.
Importanta temei si a domeniului de activitate abordate precum si locul pe care il ocupa lucrarea respectiva in cadrul disciplinei se releva din natura materialului prezentat de autor. Astfel putem determina ca administratia publica este o activitate straveche, comuna aproape pentru toate tarile si nivelurile de guvernare.

Traditiile, structurile si procesele din cadrul administratiei publice difera semnificativ de la o tara la alta. Este dificil sa-ti imaginezi vreun aspect al vietii contemporane in care guvernul si, in special, agentiile sale administrative sa nu fie implicate. Institutiile publice presteaza majoritatea serviciilor de invatamint si de ocrotire a sanatatii, de prevenire a incendiilor si de combatere a criminalitatii, de protectie a aerului si apei si reglementeaza practicile de afaceri - acestea fiind doar citeva functii ale agentilor publici. Indiferent de problemele contemporaneitatii - SIDA, consumul de droguri, boschetarii, schimbari politice - administratia publica joaca un rol crucial in totalitatea acestor procese.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.