Reciclarea energiei bateriilor

Trimis la data: 2009-05-09 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 17 Nota: / 10 Downloads: 20
Autor: Arianna Dimensiune: 105kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cumpărăm bunuri frumos ambalate, legume în casolete de plastic, sucuri în cutii de aluminiu, aparatură electrică, electronică şi de uz casnic în înveliş de carton, scutece de unică folosinţă, detergenţi, baterii şi ulei de maşină, cauciucuri, mobilă şi multe altele. Primim pungi de plastic la piaţă sau la magazin.

O lume invadata de gunoaie
Gunoaiele au existat dintotdeauna. Ele reprezintă chiar o modalitate prin care istoricii pot afla date referitoare la modul de viaţă al unei populaţii dispărute.

În zilele noastre, deşeurile au devenit o problemă. Aruncăm mult
mai mult decât în trecut. Pentru a produce bunurile de consum,
care mai devreme sau mai târziu devin deşeuri, folosim cantităţi
din ce în ce mai mari de materii prime şi resurse naturale, energie
şi apă. În plus, tipurile de deşeuri s-au diversificat, multe dintre
ele fiind greu de asimilat de mediu, iar spaţiul alocat gunoaielor
s-a tot lărgit.

Deşeurile pe care le producem au ajuns să afecteze
sănătatea noastră şi a mediului înconjurător. Cu toate acestea, continuăm să consumăm şi să aruncăm.

Statistica ultimilor ani trage un puternic semnal de alarmă. Potrivit Agenţiei Europene pentru Mediu, ţările Uniunii Europene aruncă 1,3 miliarde de tone de gunoi pe an, ceea ce înseamnă 3,5 tone de gunoaie anual pe cap de european. Din această cantitate, 40 de milioane de tone o reprezintă deşeurile periculoase.

Cauze
Cauzele acestui fenomen sunt multiple: evoluţia modului de viaţă şi a obiceiurilor alimentare, creşterea demografică, consumismul, industrializarea excesivă.

Efecte
Deşeurile sunt vinovate de poluarea mediului şi implicit de schimbările climatice pe care le trăim la începutul secolului XXI. Depozitate în gropi de gunoi sau aruncate în natură, deşeurile distrug
calitatea aerului pe care-l respirăm prin emisia de CO2 şi gaz metan, poluează pământul şi apele.

Solutii europene
Pentru a stopa inflaţia de gunoaie şi pentru a controla distrugerea sau reciclarea acestora, ţările Uniunii Europene, printre care şi România, au stabilit că:

Cel care produce este şi cel care reciclează (industria este obligată prin lege să adune o parte dintre deşeurile rezultate din produsele sale şi să le recicleze)Toţi suntem răspunzători de calitatea vieţii noastre (fiecare om are obligaţia de a selecta gunoiul menajer şi de a-l depozita în pubelele speciale oferite de municipalitatea din oraşul său)

Circulaţia deşeurilor între statele Uniunii Europene este interzisă.
Fiecare deşeu a fost numerotat şi introdus într-un nomenclator, cu descrierea exactă a categoriei din care face parte şi a caracteristicilor sale.

Avem, astfel, deşeuri menajere (din gospodărie) şi deşeuri industriale; deşeuri periculoase (toxice); deşeuri biodegradabile (resturile alimentare şi vegetale); deşeuri reciclabile (hârtia, cartonul, metalul, sticla, plasticul); deşeuri care nu pot fi reintroduse în circuitul industrialşi trebuie depozitate.

Însă, în pofida angajamentelor asumate, o cantitate însemnată de deşeuri este exportată către state slab dezvoltate, unde nu există sisteme de control privind reciclarea sau distrugerea lor. Aici, gunoaiele ajung să reprezinte un pericol deosebit de grav pentru oameni şi mediu.Cum putem evita transformarea planetei într-un uriaş tomberon?

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.