Recrutarea si selectarea personalului

Trimis la data: 2012-04-03
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 36
Nota: 7.75 / 10
Downloads: 3117
Autor: Asa asdf
Dimensiune: 263kb
Voturi: 169
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Din perspectiva manageriala, aprecierea rezultatelor unei activitati, raportate la obiectivele organizatiei si in relatie cu contextul real in care se desfasoara, constituie o conditie a oricarui proces de recrutare si selectare desfasurat eficient. Notiunea de recrutare presupune actiunea de a recruta si rezultatul ei.O alta notiune care se cere explicitata este aceea de selectare. In lucrarile de specialitate [7; p.140], selectarea este procesul de alegere pentru posturile de munca vacante a unui subset de candidati disponibili pentru angajare.
Astfel ca, recrutarea si selectia, sunt procese continue, deoarece orice firma deseori se confrunta, in oricare masura cu fluctuatia de personal, cu lipsa de personal calificat, cu aparitia noilor posturi datorite dinamicii organizationale. De aceea, pentru imbunatatirea metodelor de recrutare si selectie, aceste procese au nevoie de evaluarea eficientei acestora si de un feed-back eficient.

Scopul lucrarii este de a cerceta literatura de specialitate privind recrutare si selectia angajatilor si utilizarea ei in organizatie. Analiza structurii si situatiei economico-financiare, totodata implimentarea recrutarii si selectiei angajatilor in cadrul organizatiei.Obiectivul cercetarii il constituie analiza asigurarii cu personal precum si evaluarea ei in cadrul organizatiilor autohtone.
Structura lucrarii este formata din trei capitole. Fiecarea capitol prezinta informatii minutioase a obiectului propus.

In capitolul I am facut referinta la recrutarea si selectia angajatilor ca notiuni teoretice, conceptul lor si detalierea fiecarui proces in parte. Pentru a realiza o recrutare si selectare a angajatilor adecvata sunt necesare si sursele de informare pentru care am facut referinte concrete. Am avut ca suport manualul "Aurel Manolescu, Managementul Resurselor Umane".

Capitolul II se refera la analiza structurii si nivelul economic-financiar in cadrul unei organizatii. Am fost realizata analiza in cadrul Societatii cu raspundere limitata, "Povestea", in baza unor surse de informare precum Alexandru Nederita, Vasile Bucur, Mihai Caraus, Contabilitatea financiara, Valentina Paladi, Natalia Tiriulinicov, Analiza rapoartelor financiare.In capitolul III am analizat eficientizarea precum si avantajele si dezavantajele proceselor de recrutare si selectie in intreprinderea "Povestea" si am propus modalitati de imbunatatire si implimentarea unor solutii pentru planificarea de personal eficienta.

In concluzie, pentru recrutarea si selectia personalului este necesar sa se realizeze cu prudenta si doar cu ajutorul unui cadru specializat. Principalul scop al acestor procese este de a determina cel mai inalt nivel calificativ la care se poate angaja un candidat la postul cuvenit. Fiecare din aceste procese indeplineste acest obiectiv propus, mai mult sau mai putin. De aceea si fiecare intreprindere isi alege candidatii la post in asa fel incit sa-si satisfaca cerintele propuse.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.