Recuperarea - cardio

Trimis la data: 2010-06-21
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 7.72 / 10
Downloads: 38
Autor: Andrei Dinu
Dimensiune: 15kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Recuperarea (reabilitarea) este reeducarea functionala, perioada integrala a asistentei medicala (medicina a 3-a).Actul medical are 3 componente: profilaxia primara; terapeutica propriu-zisa; prevenirea sechelelor (tratarea lor). In tara noastra au aparut sanatorii pentru tratarea sechelelor post-poliomielitice. Definirea continutului recuperarii a fost realizata in 1974.
Definitia 1: un domeniu de activitate complex, medical, educational, social si profesional prin care se urmareste restabilirea cat mai deplina a capacitatii functiei pierdute de un individ in urma unei boli, precum si dezvoltarea unor mecanisme compensatorii care sa-i asigure pacientului posibilitatea de munca sau autoservire, respectiv o viata independenta din punct de vedere economic si social.

Definitia 2: proces unitar care necesita unitati de asistenta diferite in functie de afectiune sau de stadiul ei; recuperarea se realizeaza in clinici specializate, in spitale de recuperare, in ambulator, sali de kinetoterapie.Recuperarea are 2 parti la fel de importante: una medicala si una socio-profesionala. In bolile acute apar tulburari ale functiilor normale ale organismului si sistemelor care se amelioreaza (trec) dupa tratament, odata cu vindecarea. Recuperarea se adreseaza unor disfunctii permanente (bolnavi cronici).

Infirmitate: orice pierdere sau anormalitate a unei structuri sau functii psihologice, fiziologice sau anatomice: pierderea unui membru, redoare articulara, hemiplegii, dispnee grava. Infirmitatea poate fi temporara sau definitiva.Dizabilitate (incapacitate): pierderea sau restrictia aptitudinii de a executa o activitate considerata normala si obisnuita. Este consecinta unei infirmitati (ex.: locomotie defectoasa; prehensiune sau dexteritate reduse). Exista infirmitati care nu dau incapacitati: pierderea unui segment de membru de importanta mica (deget mic de la mana). Incapacitatea poate fi: reversibila sau ireversibila, progresiva sau regresiva.

Handicapul: dificultatea unui individ de a stabili relatii normale cu mediul de viata in concordanta cu varsta, sexul, conditiile de viata sociala si culturala. Un infirm cu incapaciate nu poate face fata normelor generale ale mediului in care traieste; nu se poate manifesta ca individ cu identitate normala.

Handicapul poate fi: de orientare in mediu (senzoriale); de mobilitate; de educatie; de integrare sociala (handicape psihice generate de boli psihice grave-paranoia, schizofrenia).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.