Redundanta

Trimis la data: 2010-06-14
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 1
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Tatiana_G
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Termenul provine din engl. redundance, fr. redondance (cf. lat. redundare "a curge pe deasupra"). Se foloseste si sub forma redondanta. 1. Indica, in vechea retoric, o caracAZteristica a stilului, constand in ornamentatie excesiva, in repetitii inutile, care duc la prolixitatea textului. Redundant e uneori stilul oratoric, incarcat, emfatic. 2. Surplusul de semne fata de cele necesare transmiterii unui mesaj.
Teoria informatiei, extinsa si asupra circulatiei valorilor artistice, prevede existenta unor repertorii de semne si coduri comune atat emitatorului, cat si receptoruAZlui, pe baza acestora stabilindu-se comunicarea (v.). Receptorul are posibilitatea de a prevedea in parte organizarea sirului de semne ale mesajului.

Orice mesaj (observatia fiind valabila si pentru mesajul artistic), este cuprins intre originalitatea perfecta - obtiAZnuta prin intermediul unui sir de semne total imprevizibile si total ininteligibile - si banalitatea perfecta care este data de o R. totala, comunicarea neaducand absolut nici o informatie.

A. Moles observa ca mesajul in general, in speta mesajul unei opere de arta, e lipsit de valoare cand e prea complex, masura complexitatii fiind in functie de cantitatea de noutate cuprinsa in el.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.