Regimul Juridic

Trimis la data: 2013-10-31
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 33
Nota: 7.17 / 10
Downloads: 0
Autor: Neacsu Bianca-Maria
Dimensiune: 53kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Regimul juridic al raspunderii contraventionale se considera una din problemele actuale. Tema este ca fiecare dintre autorii analizeaza raspunderea contraventionala in mod diferit, unii considera ca raspunderea contraventionala este o forma a raspunderii juridice, si altii sint de parerea ca ea este o forma a raspunderii administrative.
Relatarea problemei in acest mod este mai mult din punct de vedere teoretic si ea este in curs de solutionare.Raspunderea contraventionala este o forma de raspundere juridica, reglementata de normele dreptului contraventional, ea se ocupa de date reale si concrete ca: contraventia, persoanele ce pot fi trase la raspundere, cauzele care inlatura caracterul contraventional al faptei, sanctiunile contraventionale, organele competente de a aplica sanctiunea.

Regimul juridic al raspunderii contraventionale este reglementat prin normele juridice ale Codului Contraventional si alte acte normative.Aplicarea acestei forme de raspundere este mai eficientain practica deoarece rolul ei este de a pedepsi pentru atentarea la drepturile si libertatile legitimeale persoanei, proprietatii, ordinii publice si a altor valori ocrotite de lege. De aici rezulta ca pentru protejarea acestor valori, trebuie sa fie sanctionata orice incalcare a legii.

Aplicarea raspunderii contraventionale este un proces real si practic, aplicarea unei sanctiuni sub forma verbala nu are nici un sens. In practica un rol important il au trasaturile, particularitatiel si principiile raspunderii contraventionale fapt de a fi diferentiata de alte forme de raspundere.Actualitatea problemei respective vine din momentul aparitiei drepturilor si obligatiilor ce cad sub incidenta normelor juridice contraventionale.

De aici rezulta ca problema raspunderii contraventionale va fi actuala permanent, deoarece contraventii, infractiuni si alte incalcari ai legii se savirsesc in fiecare zi din diverse motive.Din aceasta cauza mi-am ales aceasta tema, ca este o tema actuala si prin aplicarea raspunderii contraventionale se apara valoriel societatii inclusiv si ale mele.

Lucrarea respectiva are drept scop de examinare a regimului juridic al raspunderii contraventionale pentru realizarea caruia sint stabilite obiectivele:
1. de a da definitia notiunii de raspundere juridica si raspundere contraventionala;
2. de a gasi particularitatile specifice raspunderii contraventionale;
3. de a analiza si argumenta principiile raspunderii contraventionale;
4. notiunea de contraventie si criteriile de clasificare a cotraventiior;
5. aplicarea sanctiunii pentru o contraventie comisa;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.