Regimul juridic al raspunderii contraventionale

Trimis la data: 2015-07-24 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 33 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Mirela_M Dimensiune: 51kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Regimul juridic al raspunderii contraventionale se considera una din problemele actuale. Tema este ca fiecare dintre autorii analizeaza raspunderea contraventionala in mod diferit, unii considera ca raspunderea contraventionala este o forma a raspunderii juridice, si altii sint de parerea ca ea este o forma a raspunderii administrative.
Relatarea problemei in acest mod este mai mult din punct de vedere teoretic si ea este in curs de solutionare.

Raspunderea contraventionala este o forma de raspundere juridica, reglementata de normele dreptului contraventional, ea se ocupa de date reale si concrete ca: contraventia, persoanele ce pot fi trase la raspundere, cauzele care inlatura caracterul contraventional al faptei, sanctiunile contraventionale, organele competente de a aplica sanctiunea.
Regimul juridic al raspunderii contraventionale este reglementat prin normele juridice ale Codului Contraventional si alte acte normative.

Aplicarea acestei forme de raspundere este mai eficientain practica deoarece rolul ei este de a pedepsi pentru atentarea la drepturile si libertatile legitimeale persoanei, proprietatii, ordinii publice si a altor valori ocrotite de lege. De aici rezulta ca pentru protejarea acestor valori, trebuie sa fie sanctionata orice incalcare a legii.
Aplicarea raspunderii contraventionale este un proces real si practic, aplicarea unei sanctiuni sub forma verbala nu are nici un sens. In practica un rol important il au trasaturile, particularitatiel si principiile raspunderii contraventionale fapt de a fi diferentiata de alte forme de raspundere.

Actualitatea problemei respective vine din momentul aparitiei drepturilor si obligatiilor ce cad sub incidenta normelor juridice contraventionale.
De aici rezulta ca problema raspunderii contraventionale va fi actuala permanent, deoarece contraventii, infractiuni si alte incalcari ai legii se savirsesc in fiecare zi din diverse motive.
Din aceasta cauza mi-am ales aceasta tema, ca este o tema actuala si prin aplicarea raspunderii contraventionale se apara valoriel societatii inclusiv si ale mele.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.