Regiunea Nord-Vest Judetul Satu Mare

Trimis la data: 2014-12-17 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 29 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: adrianagrigore17 Dimensiune: 123kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Judetul Satu Mare - strabatut de vechiul rau Somes si locuit din timpuri imemorabile de geto-daci, a fost un leagan al culturii si civilizatiei romanesti. Sapaturile arheologice din Tara Oasului, de la Ardud, Mediesu-Aurit, Homorod si Sanislau au scos la lumina relicve atestand viata umana in aceasta regiune incepand inca din Paleolitic. Judetul Satu Mare este situat in nord-vestul Romaniei, in zona transfrontaliera cu Ungaria si Ucraina. Face parte din Regiunea de Nord Vest si de asemenea din Euroregiunea Carpatica.

Denumita si Transilvania de Nord, este una dintre cele mai pitoresti din Romania, incepand de la Muntii Apuseni care au un farmec aparte pana la patrimoniul cultural-popular deosebit din zonele etnografice unice in aceasta parte a Europei. Este o regiune cosmopolita, unde alaturi de romani traiesc peste jumatate (52,8%) din numarul total al locuitorilor de etnie maghiara din Romania, ceea ce a dus la crearea unei identitati culturale unice.

Judetul Satu Mare - strabatut de vechiul rau Somes si locuit din timpuri imemorabile de geto-daci, a fost un leagan al culturii si civilizatiei romanesti. Sapaturile arheologice din Tara Oasului, de la Ardud, Mediesu-Aurit, Homorod si Sanislau au scos la lumina relicve atestand viata umana in aceasta regiune incepand inca din Paleolitic.Judetul Satu Mare este situat in nord-vestul Romaniei, in zona transfrontaliera cu Ungaria si Ucraina. Face parte din Regiunea de Nord Vest si de asemenea din Euroregiunea Carpatica.

Sporul natural este in continuare negativ. La nivel regional, se observa o crestere de 30% a sporului natural in decursul celor trei ani, iar la nivelul judetului se inregistreaza scaderi continue, cu peste 25% in anul 2011 fata de 2009.Speranta medie de viata este de 73 de ani la nivelul regiunii si de 71 de ani la nivelul judetului.

Se poate observa insa ca speranta de viata feminina este mult mai mare decat cea masculina , diferenta fiind de peste 7 ani la nivelul ambelor medii studiate.Rata de emigrare a judetului reprezinta peste 12% din totalul regiunii si creste cu peste 80% in 2011 fata de anul 2009. Desi numarul de emigranti este mai mare la nivelul regiunii, rata de emigrare creste cu doar 36% in 2011 fata de anul 2009.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.